Sub ochii miopi ai Coaliției de guvernare, în Transilvania se reinființează fostele...

Sub ochii miopi ai Coaliției de guvernare, în Transilvania se reinființează fostele grupări horthiste de contestare a Tratatului de Pace de la Trianon!

0 123

Garda Maghiară (în maghiară Magyar Gárda este o organizație de extremă dreapta din Ungaria, refondată în 2007 de partidul revizionist Jobbik și scoasă în afara legii de Tribunalul Budapesta , decizie confirmată în mod definitiv și irevocabil de Curtea de Apel Budapesta la data de 2 iulie 2009.Membrii asociației  Garda Maghiară au creat o atmosferă de teamă revizionista, iar activitățile sale – ca defilările militarizate ale membrilor și discursurile liderilor ei în sate sau orașe populate de romi – au încălcat demnitatea minorității romilor. ”

Membri ai Gărzii Maghiare la Békéscsaba își manifestă opoziția față de Tratatul de la Trianon,odata cu instalarea Guvernului Orban!! l

Garda Maghiară a folosit de la începutul existenței sale simboluri din recuzita formațiunilor fasciste din Ungaria interbelică.[5] Liderii formațiunii s-au remarcat printr-o retorică rasistă și xenofobă, ceea ce a dus la scoaterea formațiunii în afara legii.

Liderii Gărzii Maghiare au declarat că doresc «să apere Ungaria pe plan fizic, moral și intelectual», Garda fiind considerată drept moștenitoarea Partidului Crucilor cu Săgeți datorită uniformei negre, a jurământului de credință, și a utilizării drapelului alb striat cu roșu, emblemă legendară a liderului tribal Árpád, emblemă instrumentalizată ideologic de Partidul Crucilor cu Săgeți.
Initiator principal s-a autopropus de la inceput Lajos Für  fost ministru al Apărării inainte de 1989, recrutat de GRU, cu activitati descoperite, receptate informativ si cercetate  de fostele „echipe” speciale ale DIE care aveau in atentie si relatia”speciala”a acestuia cu omologul sau, gen. Stanculescu. Aceste „actiuni antiromanesti” amplificate dupa 1990, cu sprijinul serviciilor maghiare marcheaza inceputul actiunilor de organizare si  creare a Gărzii Maghiare, noua miliție de extremă dreaptă.

Nucleul conspirat, cu primii 56 de membri, depun jurământul în fața a 3.000 de simpatizanți  defilează cu sprijinul FIDESZ, pe sub ferestrele palatului prezidențial situat pe colina din Buda.  Ziua de 21 octombrie 2007 marcheaza depunerea jurământului de către alti 600 de noi tineri recruți; în uniformă neagră, ei au defilat în Piața Eroilor, fiind susținuți de 1.500 de simpatizanți, care fluturau drapelul roșu și alb al lui Árpád.
Dupa un an, datorita manifestarilor ostentativ sovine si revizioniste  Garda Maghiară a fost temporar scoasă în afara legii de Tribunalul din Budapesta.  iar  printr-o decizie confirmată în mod definitiv și…aproximativ irevocabil si de catre Curtea de Apel Budapesta,

Noua Garda a Secuilor  se datoreaza unui grup de tineri care au făcut demersuri, pe lângă liderii Gărzii Maghiare pentru a înființa în România o subunitate, numită Plutonul Secuiesc. 
Liderul grupului care făcea demersurile era Csibi Barna, la inceput  în Miercurea Ciuc.
Garda Maghiară și-a mai făcut cunoscută prezența protestatara de Ziua Nationala A Romaniei, în 1 decembrie 2009, când un grup de membri maghiari in uniforme s-au comportat provocator în Cluj-Napocaaniversand  fara jena  91 de ani de la înființarea Batalionului Secuiesc, purtând însemne ale Ungariei Mari chiar de ziua națională a României!! Totodata s-a lansat si noua denumire:Garda Maghiară pentru Protecția Tradițiilor și Culturi (surse Wikipedia)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.