SUB JOHANNIS, BULGARIA A DEPASIT CLAR ROMANIA!!

SUB JOHANNIS, BULGARIA A DEPASIT CLAR ROMANIA!!

0 458

ONU a lansat, în luna decembrie anul trecut, un apel tuturor ţărilor să propună candidaţi la funcţia de secretar general al Organizaţiei, în cadrul unei noi proceduri care vizează mai multă transparenţă. Bulgaria a anunţat pe 9 februarie că o propune pe directorul general al UNESCO, Irina Bokova (foto), pentru a-i succede lui Ban Ki-moon în funcţia de secretar general al ONU.
Relativ la acest subiect, ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, la un post de televiziune, că timpul este foarte scurt pentru a găsi acum o candidatură românească pentru această funcţie.
„Asta nu înseamnă că în România nu ar exista… Dar este necesară o pregătire cu mult timp înainte, mai întâi informală… (…) Asta nu înseamnă că nu ne preocupă o reprezentare mult mai puternică a noastră în instituţiile internaţionale“, a declarat şeful diplomaţiei române. ONU 60
Pe de altă parte, el a subliniat că această funcţie nu a mai fost deţinută de o persoană provenind din aşa-numitul grup estic.
„La ONU, ţările sunt împărţite pe mai multe grupuri şi noi facem parte din ceea ce se numeşte grupul estic: tot ceea ce înseamnă ţările foste comuniste, ţările balcanice.
Nu a existat în istoria ONU un secretar general din această zonă. Deci primul lucru pe care noi îl considerăm îndreptăţit este ca viitorul secretar general al ONU să fie din această zonă. În momentul de faţă (…) se pune foarte mare accent, inclusiv la nivel ONU, pe ceea ce înseamnă gender policy şi deocamdată avem un candidat oficial din partea Bulgariei“,
a adăugat Lazăr Comănescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.