SUA, un sediu nou pentru ambasada

SUA, un sediu nou pentru ambasada

0 98

Oficialii ambasadei SUA in Romania au prezentat joi o macheta, planuri si schite ale viitoarei cladiri in care isi vor desfasura activitatea. Viitoarea constructie va integra tehnologii noi care vor reduce impactul asupra mediului, dar va respecta toate normele de securitate impuse de SUA.
• suprafata utilizata este de 40.000 de metri patrati;
• are in componenta noua cladiri, o parcare pentru angajati cu 160 de locuri, o cladire pentru utilitati, cladire principala unde vor lucra angajatii ambasadei, trei puncte de acces securizate, o zona cu depozite, o cladire care va gazdui fortele de protectie si o zona de relaxare care include si o piscina;
• in noul sediu vor lucra 234 de angajati ai ambasadei’
• intregul ansamblu va fi inconjurat de un gard din beton;
Noul sediu este in plina constructie; pe santier lucreaza 300 de persoane si, potrivit reprezentantilor Ambasadei SUA, majoritatea sunt romani. Costurile totale ale constructiei nu au fost dezvaluite de oficialii americani dar au mentionat ca „investitia va aduce in economia romaneasca 60-80 milioane de dolari”. Constructorul noii ambasade este American International Contractors-Special Projects care a angajat si cativa subcontractori autohtoni printre care si Titan Mar, companie detinuta de catre Adriean Videanu si familia sa. Alti subcontractori sunt: Apolodor, Bog`Art, Sommering-Mech si LaFarge. Noul sediu urmeaza sa fie terminat in toamna anului 2011.
In ceea ce priveste nivelul de securitate al cladirii, oficialii americani au mentionat ca vor fi respectate normele impuse de SUA pentru o astfel de constructie insa nu au dezvaluit detalii. „Dupa cum arata si proiectul, va exista un zid care va inconjura perimetrul iar cladirea va fi robusta. Geamurile sunt facute la comanda, nu sunt cumparate de pe piata locala. Daca vorbim spre exemplu de vizitele la sediul ambasadei vor exista doua proceduri de control, vor exista garzi si doua canale de control”, a declarat Beth Kempton, reprezentant al Departamentului de Stat al SUA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.