Studentii cer burse mai mari

Studentii cer burse mai mari

0 113

Studentii vor burse la acelasi nivel cu salariul minim pe economie. Organizatiile studentesti au dat in judecata Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) pentru burse, sperand sa obtina in instanta o majorare a burselor, in asa fel incat sa le ajunga banii pentru cazare, studii si mancare.


?


Tinerii acuza MEC de nepasare


Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a dat in judecata ministerul, considerand ca autoritatea incalca Legea invatamantului potrivit careia bursele studentilor trebuie sa acopere integral cheltuielile de masa si cazare. Studentii cer ca bursele sa aiba valoare egala cu salariul minim pe economie. Tinerii acuza MEdC de nepasare si asteapta ca justitia sa faca dreptate.


Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii sustin ca studentii ar trebui sa se adreseze Senatelor universitare. „Ministerul stabileste fondul de burse, Legea invatamantului stabileste tipurile de burse, iar cuantumurile burselor, in baza autonomiei universitare, se stabilesc de Senatele fiecarei universitati”, spun reprezentantii MEdC.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.