Strategie OPEC va diminuare productia de petrol

Strategie OPEC va diminuare productia de petrol

0 97

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va diminua productia de carburant pana la stabilizarea pretului acestuia, a anuntat vineri, la Londra, presedintele cartelului Shakib Khelil, citat de AFP.
Presedintele Khelil, care detine conducerea Ministerului Energiei si Minelor din Algeria, a facut aceasta declaratie cu ocazia unei conferinte organizate la Londra si la care au participat reprezentanti ai tarilor producatoare si ai celor consumatoare de petrol, la doua zile dupa reuniunea OPEC de la Oran. Acolo s-a decis reducerea productiei zilnice de petrol cu 2,2 milioane barili, pentru a opri prabusirea pretului titeiului la nivel mondial.
“Vom continua aceasta reducere pana la stabilizarea pretului”, a indicat presedintele OPEC intr-o conferinta de presa.
In pofida acestor declaratii, pretul titeiului continua sa scada la bursa din New York. Vineri in jurul orei 13,00 GMT, barilul de titei ce urmeaza sa fie livrat in ianuarie anul viitor pierduse inca 2,04 dolari, fiind cotat la 34,18 dolari, acesta fiind cel mai mic pret de la 2 aprilie 2004, cand valora 33,44 dolari.
La Londra, barilul de petrol Brent din Marea Nordului, ce va fi livrat in februarie 2009, castiga 11 centi, ajungand la 43,47.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.