Știința ne oferă motive covârșitoare pentru a crede în Dumnezeu

Știința ne oferă motive covârșitoare pentru a crede în Dumnezeu

2 65

De ce este ADN-ul important?

Filosoful britanic Antony Flew a fost un propovăduitor de marcă al ateismului, fiind implicat activ în dezbateri după dezbateri. Totuși, descoperirile științifice din ultimii 30 de ani l-au condus la o concluzie pe care n-a avut cum s-o evite. Într-un interviu televizat din decembrie 2004, el a afirmat:Existența unei super-inteligențe este singura explicație viabilă a originii vieții și a complexității naturii.” Factorul determinant al concluziei sale a constituit-o descoperirea AND-ului. Iată de ce!

ADN-ul din celulele noastre este foarte asemănător cu un program de calculator extrem de sofisticat. În fotografia de mai sus se observă că un program de calculator este alcătuit dintr-o serie de 1 și 0 (serie denumită cod binar). Succesiunea și distribuirea acestor cifre de 1 și 0 este ceea ce face ca un program să funcționeze corect.
În același mod, ADN-ul este alcătuit din patru substanțe chimice, reprezentate pe scurt cu literele A, T, G și C.
Foarte asemănător cu seria de 1 și 0, aceste litere sunt aranjate în ADN cam aşa: CGTGTGACTCGCTCCTGAT, iar şirul continuă astfel.
Ordinea în care sunt aranjate aceste litere oferă instrucțiuni despre cum funcționează celula. Uimitor este faptul că în spațiul minuscul din fiecare celulă a trupului tău, aceste cod are o lungime de trei miliarde de „litere”!!

Cod ADN

Pentru a avea o idee despre imensitatea informației cuprinse în codul ADN dintr-o singură celulă, imaginează-ți că cineva ar citi în timp real acest cod cu o viteză de 3 litere pe secundă și ar avea nevoie de 31 de ani pentru a-l citi în întregime, fără să se oprească nici ziua, nici noaptea.

Dar asta nu e tot!
S-a dovedit că 99,9% din ADN-ul tău este similar cu materialul genetic al tuturor celorlalți oameni. Ceea ce te face unic pe tine provine din diferența de 0,1% în care cele trei miliarde de litere sunt ordonate în celulele tale.
Și totuși, în interiorul fiecărei celule a trupului tău există o structură ADN de trei miliarde de litere care îți aparține doar ție. Aceste cod îți definește unicitatea și continuă să comande acțiunile celulelor tale.

Iată de ce ADN-ul este atât de important
Dr. Francis Collins, directorul proiectului Genomul Uman (care a cartografiat structura ADN-ului uman) a spus că „ne putem gândi la ADN ca la un script cu instrucțiuni, un program de software, care se află în nucleul fiecărei celule.”

Perry Marshall, specialist informatician, comentează implicațiile acestui fapt astfel: „Niciodată nu a existat un program de calculator care să nu fi fost proiectat … [fie că e vorba de] un cod, un program sau un mesaj dat prin limbaj omenesc, întotdeauna a existat o Conștiință superioară în spate.”

Exact cum a procedat fostul ateu dr. Antony Flew, este perfect legitim să-ți pui întrebări cu privire la acest cod genetic de trei miliarde de litere ce comandă celula:
Cine este autorul scriptului? Cine a plasat acest cod funcțional în interiorul celulei?

Este asemănător cu o plimbare pe plajă în care ai vedea scris pe nisip „Mihai o iubește pe Maria”. Ai ști că valurile care se revarsă pe plajă n-ar putea crea acest mesaj – este clar că a fost scris de o persoană. Este un mesaj precis. Este o comunicare clară. În același fel, structura ADN-ului este un script complex de trei miliarde de litere care transmite informații și dirijează procesele din cadrul celulei. Cum altfel ar putea cineva explica acest cod sofisticat ce abundă în mesaje, care există în celulele noastre?

În 26 iunie 2000, președintele Clinton a transmis felicitări echipei care a realizat cartografierea genomului uman. El a spus: „Astăzi învățăm limbajul prin care Dumnezeu a creat viața. Venerația noastră a crescut și mai mult în fața complexității, frumuseții și minunii celui mai divin și sacru dar al lui Dumnezeu.”
Dr. Francis Collins, directorul proiectului Genomul Uman, i-a urmat lui Clinton pe podium afirmând: „Este o experiență care mie îmi inspiră smerenie și venerație, să realizez că am reușit să întrezărim o mică sclipire din propriul nostru manual de instrucțiuni, care înainte era cunoscut doar de Dumnezeu.”

Când ne uităm la structura ADN-ului, nu putem evita existența unui proiect coerent al unei inteligențe uluitoare.
Potrivit Bibliei (care este în sine uimitor de complexă) Dumnezeu nu este doar Autorul existenței noastre, ci și Relația care dă un scop existenței noastre.
Toate aspectele intangibile din viață după care tânjim… putere suficientă pentru a face față oricărei situații, bucurie, înțelepciune și convingerea că suntem iubiți… doar Dumnezeu ni le oferă pe măsură ce Îl ascultăm și ne încredem în El. El este călăuza noastră cea mai mare și mai de încredere în viață. După cum a construit ADN-ul să direcționeze celula, la fel poate să ne conducă și pe noi pentru ca viețile noastre să funcționeze bine, pentru gloria Sa și pentru binele nostru, pentru că ne iubește.

De ce este ADN-ul important? Este încă o dovadă în favoarea existenței lui Dumnezeu. El a proiectat trupurile noastre. Și poți să ai încredere în El că îți va „proiecta” și viața.

Sursa: yogaesoteric.net

NOTA REDACȚIEI INFOBRAȘOV.NET
Un român. dr. Toni Victor Moldovan, autor al unei cărță de excepție: PROGRAMUL TERRA – UN ATENTAT EXTRATERESTRU ASUPRA OMENIRII, Editura Conexiuni – 1999, afirmă că: „Civilizaţiile umane pasagere pe Terra, dezvoltate între două momente catastrofale induse de EI, (Dumnezeu n.r.) sunt rezultatul unor programe de inginerie genetică practicate de fiinţe extraterestre. (…) Acolo, nu departe de sistemul „nostru” solar, evoluţia naturală a formulei ADN a dus la apariţia primei fiinte umanoide capabilă să producă mijloace tehnice şi …în cele din urmă să practice ingineria genetică. Acel moment a adus primul eveniment important galactic: saltul tehnologic în terapiile genetice.
Pentru cine dorește mai multe informații vă invităm să accesați blogul personal al dr. Toni Victor Moldovan, sau https://toni-victor-moldovan.blogspot.com/.

COMENTARII

  1. Niciodată nu am înțeles ce navă folosește Dumnezeu ca să alerge după Pământ prin spațiul cosmic. Sau o sta undeva sus și observă Pământul la un mare microscop.

  2. Din ce în ce mai slab acest site!!!

    Când era Rinder șef aici era mult mai bun!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.