Steve Bannon susține că proiectul integrării europene „a murit duminică” și...

Steve Bannon susține că proiectul integrării europene „a murit duminică” și îndeamnă partidele conservatoare să formeze un „supergrup” în PE

0 131

Cred ca siti cine este… este fostul consiler a lui lui Trump care are o scoala intr-o manastire din Italia unde îi invață politica nationalista pe Suveranisti…pe acolo au trecut in ultimile lui Salvinii, aia cu brexitul de la englezi si multi altii.
Exact cum v-am spus… UE e kaput asa cum o stiam noi!

Fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a comentat rezultatele alegerilor pentru PE, afirmând că proiectul integrării europene „a murit” duminică, odată cu înfrângerea listei proeuropene a lui Emmanul Macron de către formațiunea naționalistă Rassemblement national (RN), condusă de Marine Le Pen, scrie france24.com.

Bannon, care a încercat în ultimele luni să construiască legături cu partidele conservatoare europene, le-a îndemnat să-și depășească divergențele și să formeze un „supergrup” în Parlamentul European.  ”Proiectul de integrare europeană, care a fost întotdeauna UE, a murit”, a declarat Bannon într-un interviu.
„Nu veți mai vedea [președintele Comisiei Europene] sau pe cineva din mulțimea aceea că va impune o mai mare integrare. Acesta este momentul istoric care a avut loc duminică”, a adăugat fostul șef al campaniei electorale a președintelui Donald Trump.
„Acest lucru va necesita simț politic, pentru că fiecare partid este diferit, dar ar putea să reușească. Cel mai important este ca această masă critică să permită să existe o minoritate de blocaj”, a adăugat Bannon.

Alegeri europarlamentare 2019. Steve Bannon susține că proiectul integrării europene „a murit duminică”  și îndeamnă partidele conservatoare să formeze un „supergrup” în Parlamentul European

Scrutinul de duminică, pentru alegerea  unui nou PE, a adus victorii majore în Marea Britanie, pentru Partidul Brexit, al lui Nigel Farage, un susținător al unei rupturi clare cu UE, cu 31,8% din voturile exprimate, în Italia, pentru Liga, a vicepremierului Matteo Salvini, cu 34% din voturi. 

Cea mai semnificativă victorie electorală a fost cea a formațiunii conduse de Marine Le Pen, care și-a adjudecat primul loc, cu 23,3 procente.
În în Ungaria, formațiunea Fidesz, a lui Viktor Orban, a câștigat peste 50% din voturi. https://www.activenews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.