Steaua ’86 a reinviat la Cheile Gradistei

Steaua ’86 a reinviat la Cheile Gradistei

0 86
Doua evenimente marcau fotbalul mondial in urma cu 27 de ani. In Anglia, Manchester United isi numea un nou manager, pe nume Alex Ferguson. Scotianul a anuntat  chiar in aceste zile ca renunta la functie, dupa ce a cucerit in aceasta perioada 30 de trofee cu formatia din nord-vestul Angliei, printre care si doua Ligi ale Campionilor.
Tot in 1986, in data 7 mai, Steaua Bucuresti devenea prima formatie din Estul Europei care se incununa regina a Batranului Continent. Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni dupa o finala cu Barcelona, desfasurata la Sevilla si castigata la penaltiuri. Brasoveanul Marius Lacatus si Gabi Balint transformau pentru romani, in timp ce Duckadam nu a putut fi invins de catalani nici macar de la punctul cu var. La 27 de ani de la acea splendida victorie, stelistii au sarbatorit la Cheile Gradistei, unde au jucat un amical cu Nationala Jurnalistilor.
Pentru prima data, printre stelistii care au raspuns prezent invitatiei lui Duckadam s-a numarat si cel care a obtinut cele mai mari performante cu Nationala Romaniei, in calitate de antrenor, Anghel Iordanescu.
Antrenor principal al bucurestenilor in 1986, Emerich Ienei ramane mereu aproape de jucatorii cu care a obtinut performanta care pare imposibil de repetat de catre o echipa romaneasca.
Prinsi cu munca sau cu viata de zi cu zi pe alte meleaguri, nu toti fostii componenti ai fostei campioane a Europei au venit la Cheile Gradistei. Printre acestia s-a numarat si Marius Lacatus, cel care a reusit sa castige nu mai putin de 10 titluri de campion national cu Steaua, dar care acum traieste in Spania, la Oviedo.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.