Statutul functionarilor publici a fost modificat

Statutul functionarilor publici a fost modificat

0 147

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, raportul intocmit de comisii dupa reexaminarea Legii Statutului functionarilor publici, in sensul eliminarii prevederilor declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala.
Deputatii au votat, marti, pe articole, acest text legislativ.
Reexaminarea Legii functionarilor publici a fost adoptata, la sesiunea de vot final, cu 262 de voturi „pentru” si o abtinere.
Secretarul Comisiei Juridice, brasoveanul Gabriel Andronache (PDL), a declarat ca juristii au fost sesizati cu cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, adoptat de Parlament in 2 martie, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale 414 din 14 aprilie 2010.
Potrivit deputatului PDL, membrii Comisiei au hotarat, cu unanimitate de voturi, sa propuna plenului Camerei Deputatilor adoptarea legii, cu amendamente, cu precizarea ca articolele urmeaza sa fie renumerotate, ca urmare a punerii in acord a legii cu decizia CC si a eliminarii acelor articole declarate neconstitutionale.
Comisia juridica a explicat ca „punctele 1, 6, 27 si 28 ale articolului I din legea trimisa la promulgare au fost declarate neconstitutionale” si „toate trimiterile din legea trimisa la promulgare, referitoare la articolele declarate neconstitutionale, se elimina”.
Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a respins reexaminarea legii, in sedinta din 2 iunie 2010.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.