Statul evacuat de catre Stat

Statul evacuat de catre Stat

0 56

Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, dar si Directia de Statistica Brasov vor fi evacuate din sediile pe care le ocupa in acest moment in cladirea Prefecturii. Ambele institutii au primit ordin de evacuare, obtinind un termen de gratie de la executorul judecatoresc pina in toamna, pentru a-si gasi noi sedii.


Cele doua institutii au pierdut procesele intentate de catre Curtea de Apel, prin care institutia judecatoreasca revendica spatiile detinute de Directia de Munca la parterul cladirii si de Directia de Statistica la ultimul etaj al acesteia. „Am fost saptamina trecuta in audienta la ministrul muncii la Bucuresti. I-am prezentat, din nou situatia in care ne aflam, i-am comunicat ca se apropie termenul de evacuare, iar domnul Paul Pacuraru m-a linistit, spunindu-mi sa stau linistit ca inca nu a vazut o institutie a statului evacuata de alta institutie a aceluiasi stat. I-am prezentat ministrului citeva variante si urmeaza ca acestea sa fie analizate si sa fie aleasa cea mai viabila din toate punctele de vedere“, a declarat ieri Florin Costin, directorul DMSSF Brasov.


Situatia este similara si pentru Directia de Statistica. Ion Popescu, directorul acestei institutii, spune ca a demarat cautarile pentru gasirea unui spatiu adecvat desfasurarii activitatii institutiei. „Am informat conducerea Institutului National de Statistica si am obtinut promisiunea ca vom fi sprijiniti sa construim sau sa cumparam un sediu. Excludem din start varianta inchirierii, din cauza chiriilor exagerat de mari care se percep pentru cladirile de birouri in Brasov. Speram ca la rectificarea bugetara sau, cel mai tirziu prin bugetul anului 2008, sa obtinem banii necesari construirii sau cumpararii unui sediu”, a declarat Popescu.


Directia a facut demersuri la Primarie pentru obtinerea unui teren unde s-ar putea construe noul sediu al institutiei, dar raspunsul a fost unul negativ. Pe de alta parte conducerea Directiei de Statistica a purtat discutii cu reprezentantii Curtii de Apel, care, rabdatori, au pasuit institutia ?pana la gasirea unui sediu adecvat.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.