Statie noua de sortare a deseurilor la Campia Turzii

Statie noua de sortare a deseurilor la Campia Turzii

0 170

Saptamana aceasta a avut loc inaugurarea statiei de sortare a deseurilor, din Campia Turzii. Agregatul, unic in judetul Cluj, reprezinta concretizarea proiectului ECO – Campia Turzii, componenta ”Sistem de colectare selectiva a deseurilor”. Costurile acestui obiectiv s-au ridicat la aproape 800 de mii de euro. Din aceasta suma, circa 646 de mii de euro este finantarea nerambursabila, primita de la Uniunea Europeana, prin intermediul programului de preaderare Phare 2004. Consiliul local din Campia Turzii a contribuit cu peste 74 de mii de euro la finantarea acestui proiect.
Statia, amplasata pe rampa de gunoi a Campiei Turzii, langa agregatul de impachetare a deseurilor Power Pack, ce nu a functionat aproape deloc dupa inaugurarea sa, cu mare pompa, in 2003, este formata din utilajul propriu-zis, adapostit intr-o hala si o masina de colectare a deseurilor din oras. Aceasta are o capacitate de 18 metri cubi si poate sa faca 20 de transporturi intr-un schimb, pentru a alimenta statia de sortare a deseurilor, a precizat viceprimarul Campiei Turzii, Ioan Moldovan. Anul trecut, din Campia Turzii s-au colectat 55.000 de tone de gunoaie. Deseurile menajere reprezinta circa 70 la suta din aceasta cantitate.
In ceea ce priveste costurile lunare necesare pentru asigurarea intretinerii si functionariii instalatiei, nimeni nu stie la ce suma s-ar ridica acestea, insa viceprimarul Campiei Turzii, Ioan Moldovan si-a exprimat convingerea ca vor fi mult mai mici decat cheltuielile de acum.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.