Statie de reciclare animata a elevilor brasoveni

Statie de reciclare animata a elevilor brasoveni

0 83

Elevii Liceului Andrei Muresanu, fostul Pedagogic, au in desfasurare un proiect extrem de responsabil si matur: protectia mediului inconjurator si conservarea biodiversitatii. Acesta va fi rezultatul participarii la un proiect multilateral alaturi de alti elevi din Cipru, Norvegia si Portugalia.
Proiectul este finantat de Comisia Europeana cu 24.000 de euro doar pentru activitatile elevilor din Brasov.
Proiectul scolar intitulat „O cale spre sustenabilitate” este sustinut printr-un parteneriat Comenius din cadrul Programului de Invatare pe tot parcursul vietii, initiat de o scoala din Portugalia.
Elevii de la Liceul „Andrei Muresanu” au fost cooptati in program, iar o echipa de profesori coordonatori ai proiectului au participat la o reuniune in Cipru pentru a trasa responsabilitatile echipelor din fiecare tara.
Proiectul care a inceput la 1 septembrie 2010 se va intinde pe doi ani si are ca tema protectia mediului inconjurator.
„Am participat in cursul anului 2010 la intalnirea din Cipru. A fost prima intalnire a echipelor coordonatoare in cele 5 scoli partenere. Am avut ocazia sa vedem aspecte referitoare la aplicabilitatea proiectului, dar si aspecte legate de particularitatile socio-culturale din Cipru. Am constatat ca avem foarte multe asemanari dar si deosebiri. In Cipru, in prezent, clasele sau scolile se impart pe cand la noi se unesc. La ei, scopul este de a avea un numar cat mai mic de copii intr-o clasa. La noi, din cauza numarului mic de profesori, se unesc. Am vizitat biotopuri ale scolilor intretinute de elevi, zone turistice in care elevii se implica activ pentru conservarea lor. Am realizat sedinte de lucru, in care s-au ales emblema si logo-urile fiecarei echipe si s-a stabilit activitatile pe care le vom desfasura in viitor”, a declarat prof. Carmina Vakulovski, membru in echipa de proiect, citata de Buna Ziua Brasov.
Pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului vor fi organizate mai multe festivaluri in cadrul carora elevii vor prezenta creatii culturale cu tematica de mediu. Primul festival va fi organizat in luna iunie 2011, in Norvegia.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.