Stadion UEFA la Brasov

Stadion UEFA la Brasov

0 217

Dupa ce si-a tras echipa de fotbal – municipalitatea este actionar principal la FC Brasov, care abia se tara prin Divizia B,orasul nostru isi va adauga in portofoliu si un stadion la standardele UEFA. Astfel, in scurt timp, microbistii brasoveni vor putea sa-si rontaie stocul de seminte si injurii specifice intr-un nou si modern stadion, ce va fi amplasat pe locul fostului complex sportiv, denumit generic Municipal, aflat acum in paragina. In fapt, plenul Consiliului Local Brasov a aprobat ieri, in unanimitate, initierea procedurii de selectie a firmei cu care se va asocia Primaria in vederea realizarii Complexului Sportiv la Stadionul Municipal. A fost constituita chiar si o comisie de negociere a clauzelor contractuale, formata din presedintii comisiilor: Economica, Administrativa si Juridica, precum si doi reprezentanti ai conducerii municipalitatii, care, insa, vor fi desemnati prin dispozitie de primar. Ideea nu a venit pe nepusa masa. Propunerea executivului a fost premeditate dupa ce, la Primarie au fost inregistrate adresele nr. 81.320/2006 si nr. 83.185/2006, prin care societatile Redevco RO Alpha SRL si firma Balotesti Investment SRL si-au anuntat intentia de a se asocia cu municipiul in vederea realizarii obiectivului.
Investitia, care se cifreaza in jurula 40 de milioane de euro, vizeaza amenajarea unui stadion cu capacitatea de 20.000 locuri, a unei sali de sport cu capacitatea de 6.000 de locuri, a doua terenuri de antrenament neacoperite, a unuia de antrenamente acoperit, precum si a unor cladiri administrative, parcari si amenajari pietonale.
Primarul George Scripcaru a sustinut proiectul cu pricina, de parca ar mai fi fost nevoie: „In prezent, municipiul nu are un stadion omologat UEFA sau o sala de sport la standarde europene, in pofida performantelor obtinute de sportivii brasoveni. Amplasamentul pe care urmeaza sa se realizeze investitiile va indeplini conditiile impuse pentru acreditarea UEFA”. Asadar, este de asteptat ca echiple brasovene de fotbal sa evolueze la standardele occidentale. Ca de stadion UEFA se va rezolva…

Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.