Spuneti STOP FUMATULUI la Brasov

Spuneti STOP FUMATULUI la Brasov

0 93

Fumatul este un viciu greu de suportat si, inainte de toate, foarte costisitor, mai ales acum cand pretul tigarilor a sarit in aer. A renunta la acest prost obicei nu este doar o chestiune de vointa, ci, mult mai mult decat atat, este nevoie de asistenta specializata pentru a putea reveni pe „drumul cel bun.”
Fumatul nu se reduce numai la dependenta de nicotina, ci este vorba si de gust si de calitatile senzoriale ale fumatorului.
Daca v-ati hotarat ca este momentul sa renuntati la acest viciu, puteti apela la unul dintre centrele specializate din Brasov: Spitalul de Pneumoftiziologie, dispensarul de pe Sitei si Spitalul Militar. Acestea sunt implicate in programul „Stop fumat” care se deruleaza in mai mult de 15 orase din tara.
Conform datelor furnizate de dr. Dana Alexandrescu, coordonatoarea centrelor de consiliere, peste 1.500 de brasoveni au apelat deja la medici pentru a renunta la fumat. Potrivit informatiilor provenite de la acestea 80% dintre ei au si reusit, cu ajutorul pastilelor gratuite venite la Brasov printr-un program al Ministerului Sanatatii.
„Anul acesta nu am primit medicatie, dar avem medicamente suficiente ramase de anul trecut. Posibilii pacienti pot sta linistiti pentru ca, la Brasov, programul se deruleaza in continuare. Din numarul pacientilor care au apelat la serviciile noastre, aproximativ 80 % au reusit sa renunte la acest viciu „, a declarat dr. Dana Alexandrescu, citata de cotidianul Adevarul.
Tigara contine 4.000 de substante chimice, dintre care 60 sunt cancerigene. S-a observat ca, la 20 de minute dupa ce un fumator a stins ultima tigara, tensiunea arteriala si pulsul revin la normal. La Brasov, in ultimii cinci ani, au fost depistate 1.126 de cazuri de cancer pulmonar.
Cei care doresc sa se lase de fumat trebuie sa sune la Tel Verde, 08008 7867 38628. Sunt apoi repartizati la medicul din judetul de domiciliu. Pacientul va beneficia de consiliere si tratament gratuit. Durata programului este de doua-trei luni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.