Sprijinitorul lui Kovesi, anchetat in SUA pentru… acte de corupţie de 10...

Sprijinitorul lui Kovesi, anchetat in SUA pentru… acte de corupţie de 10 milioane dolari!

0 446
În timpul audierii în Senatul american a lui Hans Klemm, noul ambasador SUA în România, senatorul Ron Johnson i-a „trasat ca sarcină” să se asigure că orice Guvern de la Bucureşti o va păstra pe Codruţa Kovesi ca şefă a DNA.Iată ce spunea cu acel prilej senatorul american Ron Johnson: Când am fost în România alături de senatorul Murphy am întâlnit-o pe acea femeie incredibil de curajoasă, Laura Kovesi, iar ca ambasador sper că vă veți asigura că va fi sprijinită de guvernul românRomânia are o problemă serioasă cu corupția, în Uniunea Europeană este clasată pe ultimele locuri. Din cauza corupției au luat naștere instituții foarte puternice și curajoase din punctul de vedere al urmăririi corupției la nivel regional și național”.

Şi, cum în România orice vorbă rostită de un american este literă de lege ca o pildă a lui Iisus, întreaga opinie publică a înţeles că Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, indiferent ce abuzuri va face instituţia , trebuie musai să fie păstrată în funcţie, chiar dacă în primăvara viitoare îi expiră mandatul! Stupefiant , informaţiile venite imediat din SUA, referitoare la senatorul Ron Johnson, şi publicate de site-ul InPolitics chiar a doua zi după audiere, au trecut neobservate:Ron Johnson este acuzat de „The American Democracy Legal Fund” de acte flagrante de corupţie în campania electorală!!Federal Election Commission
Pe 9 iulie 2015, „The American Democracy Legal Fund” a depus o plîngere la Federal Election Commission, echivalentul Biroului Electoral Central (BEC) din România, în care Ron Johnson este acuzat că şi-a finanţat ilegal campania electorală cu 10 milioane de dolari! Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pușcăria, potrivit presei americane. Concret, Johnson, care înainte de a fi senator a deținut conducerea companiei americane Pacur LLC, s-a… împrumutat pe el însuși cu peste nouă milioane de dolari, în campanie; după alegere, el a primit 10 milioane de dolari din partea… firmei Pacur, deghizați în forma unui bonus, la despărțirea de firmă. Numai că bonusul de 10 milioane de dolari acordat senatorului Ron Johnson, a fost decis și aprobat de fostul președinte al Pacur…Ron Johnson, fapt recunoscut de politician. American Democracy arată, în plîngerea sa, că plata celor 10 milioane de dolari este, de fapt, o contribuție de campanie ilegală,  din partea unei companii private, senatorul Johnson fiind acuzat de încălcarea legislației, drept pentru care se cere o anchetă urgentă din partea FEC, pentru clarificarea lucrurilor”.
Desigur, se naşte întrebarea: cum este posibil ca o asemenea informaţie, despre Justiţia din România , să treacă neobservată în presa noastră?  Dacă s-ar proceda aşa cum se cere României, ca orice demnitar asupra căruia s-a formulat o acuzaţie de corupţie sa-şi prezinte demisia, senatorul Ron Johnson, aflat la 60 de ani la primul mandat, după ce toată viaţa a fost un om de afaceri, ar trebui imediat să-şi prezinte DEMISIA DE ONOARE, întrucît asupra sa planează suspiciunea comiterii unui grav act de corupţie chiar pentru a ajunge senator al USA!
Ca o stranie coincidenţă, plîngerea împotriva senatorului american Ron Johnson a fost depusa la data de 9 iulie 2015,  cînd acesta se afla încă în România, unde se întîlnise cu preşedintele de atunci, Traian Băsescu! În zilele următoare, Ron Johnson avea să se întîlnească şi cu  ministrul de Externe, şi cu… Laura Codruţa Kovesi! Alături de Ron Johnson se mai aflau alţi doi senatori: republicanul John McCain şi democratul Christopher Murphy, toţi trei acordînd un interviu video pe site-ul unui ziar. Între problemele abordate în interviu s-au aflat două chestiuni semnificative:
1. un fel de lobby în favoarea… exploatării gazelor de şist pentru a evita,vezi Doamne, dependenţa de Rusia, devenită, cum spunea senatorul McCain, „o benzinărie mafiotă care sLAURA CODRUTA KOVESI pre dă drept ţară” şi
2. susţinerea Codruţei Kovesi în lupta împotriva corupţiei.
John McCain: Respectăm enorm persoana care conduce instituţia anticorupţie(Laura Codruţa Kovesi – n.r), cred că este un adevărat erou şi evident, dacă Parlamentul a acţionat în aşa fel încât să-i restricţioneze activitatea şi să o dea înapoi, asta ne afectează relaţiile”.
Ron Johnson: „Singura cale prin care un om de afaceri, străin sau de aici, îşi va asuma riscul să investească un capital este dacă va realiza că aveţi legi care se aplică tuturor în mod corect şi că există un sistem necorupt.
Christopher Murphy: Ideea că Parlamentul poate proteja pe unii din membrii săi de anchetare, este complet străină pentru noi, în SUA. Dacă un procuror decide să deschidă un caz pe numele unui membru al Congresului, Congresul nu poate face nimic să protejeze acea persoană. Şi aşa este corect şi este un mesaj pe care îl susţinem. Vedem că se fac progrese şi vrem să sprijinim acest progres, dar această discuţie de a continua să permitem Parlamentului să se protejeze prin vot asupra propriei imunităţi ar fi o dezbatere de tot râsul în SUA.
Ce nu ştiau cei trei senatori, pentru că nimeni nu i-a informat corect, este faptul că nici Parlamentul din România nu împiedică cercetarea unui senator sau deputat, imunitatea referindu-se, potrivit Constituţiei, doar privitor la reţinere şi arestare, în rest cercetarea judiciara şi procesul îşi  urmeaza cursul firesc.
Cea mai bună dovadă este faptul că
Liviu Dragnea, vicepremier şi deputat, a fost anchetat, judecat şi condamnat la închisoare cu suspendare chiar în timp ce deţinea aceste funcţii! Şi, culmea ironiei, exact pentru o campanie electorală, ca şi senatorul american Ron Johnson, ba chiar pentru o acuzaţie mult mai puţin gravă. Adica aceea de a fi îndemnat oamenii să iasă la vot, nu pentru o ilegalitate de 10 milioane de dolari!
Aşadar, despre acesti senatori care a uimit opinia publică din România, prin declararea ca „erou” a Laurei Codruţa Kovesi, una vorbeşte un senator în România şi alta fumează în SUA, unde a ajuns în Senatul american printr-o faraudă de 10 milioane de dolari, potrivit sesizării pe care a depus-o „The American Democracy Lega l Fund”. Noi, însă, în România, ştim ce acuzaţii s-au formulat în aceşti ani împotriva Codruţei Kovesi pentru folosirea institutiei ca armă politică, pe care fostul preşedinte Traian Băsescu o numea „omul lui”.
Dar, despre această tendinţă a unor reprezentanti ai Marilor Puteri de a pune sub semnul întrebării organul suprem reprezentativ al poporului român, care este Parlamentul României, în „contrast” cu laudele deşănţate la adresa unor „slugi credincioase”, ne-am „lamurit”, prin aceste dezvăluiri despre senatorul Ron Johnson…

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.