Sporuri salariale mai mari in Educatie

Sporuri salariale mai mari in Educatie

0 119

Ministerul Educatiei si Cercetarii a elaborat un proiect al statutului personalului didactic. Modificarile pe care le aduce acest proiect le aduce sunt legate de profesorii debutanti, care ar putea primi salarii in functie de notele obtinute la examenul de titularizare. La randul lor, personalul didactic care ocupa functii de conducere, precum si angajatii Ministerului Educatiei si Cercetarii ar putea primi sporuri salariale mai mari decat in prezent.


?


Sporuri pentru sefii din Educatie


Directorii de scoli si angajatii MEC vor avea de castigat daca proiectul statutului personalului didactic va fi aprobat in forma propusa de minister, deoarece directorii, sefii de servicii si de birouri din cadrul Ministerului Educatiei ar putea beneficia de sporuri salariale cuprinse intre 55 si 75% din salariul de baza, cu 25% mai mari decat sunt in prezent.


In plus, angajatii Ministerului Educatiei ar putea avea parte si de un spor de confidentialitate de 15%, de care nu beneficiaza in prezent.


Si sporurile acordate directorilor unitatilor de invatamant, dar si decanilor si rectorilor, ar putea creste cu pana la 15%.


?


Sporurile profesorilor raman neschimbate


Sporurile acordate profesorilor raman neschimbate sau chiar se diminueaza, conform proiectului. Este cazul sporului acordat celor care lucreaza in zone izolate, care s-ar putea reduce la jumatate.
In prezent, salariul mediu in invatamantul preuniversitar este de aproape 700 de lei. Proiectul pe care Ministerul Educatiei l-a supus spre dezbatere publica prevede ca profesorii sa fie remunerati in functie de calitatea activitatii, activitate care va fi evaluata pe baza unor criterii de performanta, care vor fi stabilite de minister.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.