Spitalul nr. 2 Covid 19 operaţional la Braşov

Spitalul nr. 2 Covid 19 operaţional la Braşov

0 355


Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a devenit de la începutul acestei săptămâni spital destinat exclusiv pacienţilor cu noul coronavirus, alături de Spitalul de Boli Infecţioase (spital cu 107 paturi care, după cum a declarat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Mariana Cocuz, „este ocupat în cea mai mare parte cu pacienţi”) anunță BZB.

În aceste condiţii, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Dan Morar, a declarat miercuri, într-o videoconferinţă de presă că la nivelul unităţii au fost luate unele măsuri organizatorice, astfel încât să poată prelua această categorie de pacienţi. „Am eliberat întreg spitalul, cu excepţia pavilionului de copii. Astfel, în toate pavilioanele dedicate tratării pacienţilor cu COVID-19, respectiv Pavilionul nr. 4, Pavilionul nr. 6 şi Pavilionul nr. 1 avem, în total, 82 de paturi. Acestea au rezultat după stabilirea circuitelor pentru pacienţi şi pentru personalul medical. La ora actuală avem internaţi în Pavilionul nr. 4 un număr de 15 pacienţi. La momentul în care se vor ocupa toate cele 17 paturi, începem să internăm Pavilionul nr. 1, care are 41 de paturi dedicate acestei categorii de pacienţi. Pavilionul nr. 3, care, anterior avea 19 paturi va fi transformat în Compartiment de Anestezie -Terapie Intensivă (ATI, n.r.)”, a declarat dr. Morar.

Dan Moraru a mai spus că toţi pacienţii de la Compartimentul de Îngrijiri Paliative care nu au putut fi externaţi au fost transferaţi la Unitatea Medicală de Pneumoftiziologie de la Sânpetru, care devine secţie exterioară a spitalului braşovean. ,,La respectiva unitate, pe lângă pacienţii pe care i-am transferaţi de la noi, mai erau libere cinci locuri. „De la «Paliativ» vor fi transferate la Sânpetru încă două persoane”, a explicat Morar. Acesta a mai spus că tot personalul de la Compartimentul Paliativ, printre care şi un medic infecţionist, va trata pacienţii cu COVID-19.

Două linii de gardă

Având în vedere că Spitalul de Pneumoftiziologie din Braşov se întinde pe Dealul Spirii nr. 12, drumul Poienii, zona Stejeriş, iar distanţa dintre pavilioane este destul de mare, vor fi organizate două linii de gardă. „Vom asigura continuitatea cu un medic la Pavilionul 1, unde sunt 41 de paturi. Un alt medic va fi pentru pavilioanele nr. 4 şi nr. 6, care sunt pe cealaltă parte a dealului. De asemenea, ne-am organizat. În urmă cu două săptămâni am decis să renunţăm la raportul de gardă în forma fizică, am decis să implementăm un sistem video-call. Astăzi am mai pus la punct unele detalii”, a menţionat managerul spitalului.

Totodată, sursa citată a mai precizat că se va încheia un acord cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi cu Direcţia de Sănătate Publică Braşov, prin care să se stabilească reguli precise, astfel încât să fie protejaţi şi medicii, dar şi pacienţii.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.