Spitalul Judetean Brasov a devenit neincapator

Spitalul Judetean Brasov a devenit neincapator

0 78

Gripa a facut ravagii in randul populatiei. Numarul persoanelor care s-au imbolnavit in ultima perioada a crescut ingrijorator. Spitalele, oricum fara saloane suficiente si cu multe hibe la capitolul conditii de spitalizare, s-au vazut in imposibilitatea de a face fata valului de solicitari de internari.


Acest lucru s-a intamplat si la Spitalul Judetean Brasov unde dr. Marius Neculoiu a explicat : „Am constatat ca pe data de 29 toate paturile din sectie erau ocupate. Tot atunci s-au internat 16 bolnavi si au fost externati 4, deci 12 bolnavi erau in plus pe sectie. In mod normal, trebuia sa fie internati atatia bolnavi cate externari erau » . Managerul spitalului, Mariana Rusu, a declarat ca „chestiunea de fata este una administrativa”. Problema cu care se confrunta acest spital este o proasta si inadmisibila eroare de management.


Iata pe scurt care este problema : pentru ca trebuia sa ne adaptam normelor europene, spitalul s-a vazut nevoit sa renunte la 266 dintre paturi, iar acum, ii cazeaza pe bonavi pe targi sau pe canapelele de consultatie. Aceste date au fost aflate si facute publice de Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului (CASJ) care a efectuat un control in spital. Pana se vor rezolva acest probleme, bolnavii vor fi nevoiti sa ramana acasa si sa primeasca ingrijiri medicale la distanta, prin telefon sau prin e-mail.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.