Spitale mai putine?

Spitale mai putine?

0 52

Spitalele se pot grupa prin comasare pe criterii teritoriale si in functie de distanta, de specificul serviciilor de sanatate acordate, in scopul utilizarii eficiente a resurselor materiale si umane pentru acordarea unor servicii medicale de calitate, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii, informeaza Mediafax.
Ministerul Sanatatii (MS) supune dezbaterii publice, pana in 29 ianuarie, un proiect de Ordonanata de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Astfel, proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 95/2006 prevede ca spitalele se pot grupa prin comasare pe criterii teritoriale si in functie de distanta, precum si in functie de specificul serviciilor de sanatate acordate, in scopul utilizarii eficiente a resurselor materiale si umane pentru acordarea unor servicii medicale de calitate.
De asemenea, in functie de competente, spitalele pot fi clasificate pe categorii. Criteriile in functie de care se face clasificarea se aproba prin ordin al ministrului Sanatatii. Mai mult, structura organizatorica, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului si a denumirilor pentru spitalele publice al caror management a fost transferat, potrivit legii, catre autoritatile administratiei publice locale se aproba prin hotarare a Consiliului general al muncipiului Bucuresti, respectiv a consiliilor locale la propunerea managerului cu avizul conform al Ministerului Sanatatii.

Proiectul face referire la schimbari preconizate in Ordonanta de Urgenta in concordanta cu legislatia romana si Protocolul care extinde la Romania si Bulgaria acordul privind libera circulatie a persoanelor.
Potrivit MS, acest act normativ va asigura un acces mai bun al asiguratilor la servicii medicale, dispozitive medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale in ambulatoriu si la medicamente cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu in momentul acordarii efective a serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale.
Fara a glumi, lucrurile sunt prea serioase, solutia gasita de Putere (autoritati) seamana cu foarte cunoscuta solutie pentru diminuarea cu 50% a gropilor din sosele si strazi: unirea a cate doua …

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.