Spataru a fost mutat la Penitenciarul Rahova

Spataru a fost mutat la Penitenciarul Rahova

0 125

Fostul sef de la OPC Brasov, Ionel Spataru, a ajuns in Penitenciarul Rahova. Motivul pentru care Spataru a fost transferat din spatiul de detentie al Politiei in puscarie este legat de faptul ca el se afla in stare de arest preventiv. Peste patru zile, Ionel Spataru va fi dus din inchisoare in fata instantei, pentru judecarea unui recurs. Acesta a fost inaintat magistratilor de Ionel Spataru, care le cere sa-l puna in libertate. Mandatul emis pe numele inculpatului a fost prelungit cu 29 de zile, iar suspectul vrea sa fie judecat in libertate. Procesul lui Ionel Spataru incepe la Tribunalul Bucuresti, pe 2 decembrie.
Ionel Spataru, a fost arestat luna trecuta in urma unui flagrant organizat de DNA. Spataru a fost surprins primind 60 de mii de euro din suma de 300.000 lei pretinsa administratorului unei societaţi comerciale. Decizia magistratilor a fost atacata de avocatii apararii. In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca in perioada iulie – octombrie 2011, in calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, inculpatul a pretins de la o persoana denunţatoare, administrator al unei societaţi comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, in exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, sa emita o autorizaţie de funcţionare. Din banii pretinşi, la data de 12 octombrie 2011, inculpatul a primit de la persoana denunţatoare, prin intermediari, suma totala de 60.000 de euro, in doua tranşe, infractiune pe care procurorii au constatat-o prin organizarea unui flagrant. Numele denuntatorului nu a fost facut inca public, iar avocatul lui Spataru, fostul procuror Ionel Arama, nu doreste sa-l deconspire, sub rezerva secretului profesional. Ar mai fi vorba insa, si despre alte persoane, cercetate pentru complicitate la infractiunea de care este acuzat Spataru, luare de mita. Unele surse spun ca prezenta din urma cu doua saptamani la DNA a primarului si prefectului Brasovului ar avea o stransa legatura cu acest caz.
Spataru mai este cercetat pentru uz de fals
Merita amintit ca Ionel Spataru mai este cercetat si intr-un alt dosar, la Parchetul Tribunalului Brasov. Chiar de 1 aprilie, procurorii au intocmit rechizitoriul si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului, pentru savarsirea infractiunii de uz de fals in dosarul anterior amintit. Astfel, cetateanul de origine araba Al Jenabi Hamed a acuzat actiunile lui Spataru, negate de acesta. In dosarul de la Parchetul Tribunalului, Ionel Spataru, spune ca totul a pornit de la o suma de bani pe care trebuia sa o primeasca in urma actrivitatilor prestatate in Consiliul de Administratie al unei societati comerciale. Firma apartine unor cetateni arabi. Pentru ca nu si-ar fi primit banii, Ionel Saptaru a cerut sa i se faca dreptate in instanta. El sustine ca a castigat procesele, iar un imobil a fost vandut de un executor judecatoresc si astfel, el si-a primit banii. Asa cum am mai scris, el sustine ca s-a ales cu mai multe plangeri penale nejustificate. Insa initiatorul afacerii, cetateanul de origine araba Al Jenabi Hamed descrie, intr-o postare pe site-ul Brasovul Tau actiunile lui Spataru: ,,In primul dosar, in care s-au incheiat cercetarile la Parchetul Tribunalului Brasov, (…) Spataru Ionel personal a falsificat Procesul Verbal al Adunarii Generale de la S.C. Sanpharm S.A. si a utilizat acest document care este declarat NUL prin Sentinta Civila. (…). Firma nu are nicio datorie fata de el (n.r. Ionel Spataru). A dus fabrica in pragul falimentului. Ca urmare a administrarii «perfecte» , societatea a ramas cu datorii de 360.000 euro la banca, bani pe care i-am achitat eu personal (n.r. AL JENABI HAMED) dupa ce ne-a executat banca prin vanzarea tuturor activelor societatii. Ce vreti sa mai stiti despre dl. Spataru, care nu se simte vinovat ???”, a declarat atunci Al Jenabi Hamed.In acest caz, Ionel Spatarueste judecat in aceasta speta la Tribunalul Brasov si risca, in cazul in care va fi gasit vinovat de la 3 luni la 3 ani de inchisoare.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.