Spania, sfidează pandemia, se întoarce de azi la muncă

Spania, sfidează pandemia, se întoarce de azi la muncă

0 54

​​Una dintre cele mai afectate tări de epidemia de coronavirus, Spania iese din blocajul total și permite unor companii să-și reia activitatea începând de luni. „E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială”, a spus premierul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă care a urmat unei întâlniri cu liderii regionali, unii dintre ei reproșându-i că relaxarea restricțiilor va avea consecințe grave de sănătate.

Sanchez a precizat că măsurile generale impuse până acum rămân în vigoare, fiind permisă deplasarea la cumpărături și la locul de muncă.
Este vorba de sectoarele neesențiale care își vor relua treptat activitatea, pentru angajați autoritățile garantând măștile de protecție pe care trebuie să le poarte și care vor fi distribuite de forțele de ordine.
Sanchez a precizat că această ieșire din hibernare economică va fi atent monitorizată, deciziile viitoare urmând a fi luate în baza recomandărilor unui comitet științific.

Pedro Sanchez
Pedro Sanchez

Cel mai important lucru pentru mine este sănătatea publică a cetățenilor. Acesta este singurul meu obiectiv: să salvez vieți”, a spus el, făcând apel la opoziție să se alăture efortului de reconstrucție a țării.
„E important să vorbim acum despre reconstrucția economică și socială”, a precizat Sanchez.

Spania a înregistrat duminică 619 decese de coronavirus, în creștere după trei zile consecutive de scădere. Sâmbătă se înregistraseră 510 decese de pe o zi pe alta, cifra cea mai scăzută în aproape trei săptămâni.
Numărul total al deceselor din cauza coronavirusului în Spania a ajuns duminică la 16.972, de la 16.353 în ziua precedentă, iar numărul cazurilor confirmate în 24 de ore a crescut şi el, la 166.019, de la 161.852.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.