SPAGA BOLA GREA – inca un președinte de CJ, Nicolae Ioțcu, Arad,...

SPAGA BOLA GREA – inca un președinte de CJ, Nicolae Ioțcu, Arad, reținut de DNA!

0 402

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a ajuns, vineri seara, în Arestul Poliției Timiș, după câteva ore de audieri la DNA Timișoara, el fiind reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.
Nicolae Ioțcu a fost prins în flagrant vineri de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită.
Procurorii DNA au găsit asupra lui Ioțcu un plic conținând 10.000 de euro, bani pe care acesta i-a primit cu titlu de mită de la un om de afaceri pentru cumpărarea din bani publici a unor instrumente medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În momentul în care a văzut procurorii, Ioțcu a aruncat plicul cu bani pe capota autoturismului său, susținând că nu știe cum a ajuns plicul cu bani în mașina sa.
De menționat că înainte cu trei zile, Nicolae Ioțcu a fost filmat în timp ce primea de la același om de afaceri, suma de 35.000 de lei, flagrantul fiind operat la fel ca și cel de astăzi, de DNA Timișoara în colaborare cu SRI.
După aproape patru ore și jumătate, timp în care procurori ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au percheziționat locuința din comuna Vladimirescu a lui Ioțcu, acesta a fost adus la audieri la DNA Timișoara.
La solicitarea lui Ioțcu, la percheziția domiciliară a asistat și avocatul său, Gheorghiță Mateuț, acesta urmându-l și la Timișoara, pentru a-i acorda asistență juridică în timpul audierilor.

În paralel cu percheziția domiciliară, a fost percheziționat și biroul lui Ioțcu din incinta clădirii Consiliului Județean Arad.
Nicolae Ioțcu se află la al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Arad, ocupând această funcție din 2008. Și-a început cariera politică în 1996, ca membru al Partidului Democrat.
În numai un an a devenit vicepreședinte al Organizației de Tineret, iar în 1999 a ajuns șeful OTD Arad. În 2001, Nicolae Ioțcu devine vicepreședinte în Organizația Județeană a PD Arad, iar în 2005 a devenit secretar general al PD Arad. În anul 2014 a candidat la președinția PD Arad, pierzând alegerile în favoarea lui Gheorghe Falcă. A fost senator în perioada 2004 — 2008.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.