Sorin Ovidiu Vintu arestat preventiv!

Sorin Ovidiu Vintu arestat preventiv!

0 96

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, vineri la pranz, recursul procurorilor la decizia Judecatoriei Sectorului 5 de cercetare in stare de libertate a celor doi, pentru santajarea managerului Realitatea Tv, Sebastian Ghita, anunta Mediafax. Decizia a fost confirmata oficial de Tribunalul Bucuresti. Hotararea de vineri a judecatorilor este definitiva, dar Sorin Ovidiu Vintu poate cere, totusi, prin avocatii sai, eliberarea sub control judiciar. Cei doi inculpati urmeaza sa fie incarcerati in arestul Directiei de Cercetari Penale.
Decizia arestarii preventive a lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie Cezar a fost luata de completul de 3 judecatori format din Liliana Ciuperca – presedinte, Stegaru Mitu si Mihaela Nita.
Avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu a cerut instantei ca recursul procurorilor sa fie respins, pe motiv ca nu ar exista probe care sa demonstreze ca acesta l-a amenintat pe Sebastian Ghita. La randul sau, avocatul lui Ion Ilie Cezar a sustinut ca dosarul ar avea o componenta politica: „Trustul Realitatea Tv este o arma importanta pentru alegerile care vor urma. Ne aflam aici din cauza incercarii de a prelua aceasta televiziune.”
Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a decis, in urma cu o saptamana, ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar pot fi cercetati in libertate in dosarul in care sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva a celor doi pe perioada urmaririi penale. Procurorii au anuntat, insa, imediat, ca vor face recurs la decizia de atunci a judecatorilor, luata dupa o sedinta de judecata care a durat aproape cinci ore si dupa mai bine de o ora de deliberari. Hotararea de astazi a Tribunalului Bucuresti va fi definitiva.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.