Somerii brasoveni – reorientati profesional pe bani europeni

Somerii brasoveni – reorientati profesional pe bani europeni

0 223

Una dintre cele mai arzatoare probleme la momentul actual, somajul, si-ar putea gasi leac la Brasov. Aici, Camera de Comert si Industrie a lansat un proiect european dedicat somerilor. Prin acest proiect se doreste ca somerii sa poata sa-si gaseasca mai usor un loc de munca.
Numit „Regions for jobs”, proiectul aduce cateva avantaje miilor de someri brasoveni: consiliere in vederea cautarii unei slujbe, cursuri de formare profesionala si medierea cu posibilii angajatori.
„Prin acest proiect incercam sa integram pe piata muncii persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din judetele Brasov, Mures si Bistrita Nasaud. Speram sa avem rezultate bune”, a spus, in presa brasoveana, Silviu Costea, prim-vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie (CCI) Brasov.
Astfel, somerii vor avea posibilitatea sa ia parte la module de dezvoltare personala, invatarea limbilor straine, dar si dezvoltarea competentelor antreprenoriale. „Ne bucuram ca suntem parteneri in acest proiect, mai ales ca rata somajului este in continua crestere la Brasov. Suntem siguri ca prin oferirea unor astfel de posibilitati somerii isi vor putea gasi mai repede de lucru”, a spus in presa brasoveana Anca Finichiu, directorul AJOFM Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.