Solutie PSD? Geoana sa taca 6 luni?

Solutie PSD? Geoana sa taca 6 luni?

0 154

Biroul Permanent National al PSD a decis luni ca, timp de sase luni, presedintele Senatului, Mircea Geoana, sa nu mai aiba pozitii publice contrare partidului si, daca nu va respecta aceasta decizie, va fi exclus din PSD, a anuntat presedintele social-democratilor, Victor Ponta. El a adaugat ca Mircea Geoana a acceptat aceasta decizie, care a fost luata in unanimitate.
„Am discutat pozitia dlui Mircea Geoana fata de conducerea PSD. Prin decizia BPN, si dl Geoana a acceptat, timp de sase luni, sa nu mai aiba pozitii publice fata de directiile pe care PSD le are sau nu”, a spus Ponta.
Potrivit acestuia, membrii BPN „au stabilit in unanimitate”, ca, in conditii dificile pentru tara, PSD nu poate avea doua directii.
„PSD nu poate avea doua directii, doua volane diferite: una a BPN, care este legitima, si una a domnului Geoana. Aceasta decizie are foarte clara si sanctiunea care va fi aplicata, pe care dl Geoana o primeste daca incalca decizia. (…) In speranta ca si ceilalti colegi vor accepta acest lucru, PSD are nevoie de o decizie unitara”, a spus Ponta.
El a subliniat ca, daca Mircea Geoana va continua sa aiba pozitii publice contrare partidului, va pleca din PSD.
Conducerea BPN a decis, totodata, ca PSD nu va face niciun fel de cerere de revocare a lui Mircea Geoana din fruntea Senatului. „Si vreau sa lamurim aceasta, odata pentru totdeauna, daca mai era necesar. Decizia de azi era de a mentine deciziile anterioare. Nu facem revocarea dlui Geoana, interesul partidului e mai important”, a precizat Victor Ponta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.