Solutia miracol pentru Tractorul si Rulmentul: somaj bine platit

Solutia miracol pentru Tractorul si Rulmentul: somaj bine platit

0 231

Conflictul ce a izbucnit miercuri datorita situatiei explozive din societatile Rulmentul si Tractorul, a determinat prezenta reprezentantilor AVAS la Brasov. Presedintele acestei institutii a venit cu propunerea miracol: tot lichidarea, dar disponibilizarile se vor lasa cu plati compensatorii la nivelul salariului mediu pe economie, iar daca disponibilizatii isi gasesc de lucru iau si salariu si platile compensatorii.


Asadar, singura solutie a autoritatilor o constituie tot o gaura in buget cu care sa se cumpere tacerea celor ramasi fara loc de munca. Nici cei adementiti cu bani sa se lase disponibilitati nu sunt incantati. Protestatarii se tem ca vor primi doar un salariu compensatoriu in loc de doua si ca nu vor mai primi venituri de completare daca se vor angaja la alte societati comerciale in cazul unor disponibilizari colective.


De asemenea, muncitorii brasoveni si liderii de sindicat considera ca s-ar putea gasi solutii dar nu se doreste, fiind de parare, ca, asa cum spunea, Matei Bratianu, membru in cadrul BNS, propunerea AVAS reprezinta primul pas catre speculatii imobiliare cu terenurile apartinand uzinelor Tractorul si Rulmentul din Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.