Smenuri la unele case de schimb valutare

Smenuri la unele case de schimb valutare

0 57

Au fost semnalate prin Brasov unele case de schimb valutar care una afiseaza si alta executa, mai ales cand sunt afisate cursuri paralele.
Astfel, brasovenii care si-au calculat banii ce urmau sa-i aiba dupa schimb lund in considerare cursul afisat pentru cecuri, si nu cel afisat pentru cash, au iesit in paguba.
In acest sens si in urma sesizarilor primite, OJPC Brasov a intreprins o serie de controale pe la asele de schimb. Iata ce declara in acest sens domnul Iulian Mara, seful OJPC Brasov:
“Casele de schimb valutar au obligatia ca, inainte de operatiunea efectiva de schimb, sa informeze clientul, atat verbal cat si in scris asupra cursului practicat, prin completarea unui formular de acceptare a tranzactiei semnat de ambele parti, astfel incat consumatorul sa aiba posibilitatea de a face o alegere rationala. In cazul practicarii mai multor cursuri valutare pentru aceeasi moneda, acestea vor fi afisate pe panouri diferite, iar in cazul in care se efectueaza si operatiuni de schimb valutar pentru cecuri si vouchere, cursurile practicate pentru acestea vor fi afisate pe panouri diferite si separat de cele pentru bancnote.”
Domnul Mara mai subliniaza faptul ca, odata semnat formularul de catre consumator, OJPC-ului I se ia orice posibilitate de a mai interveni, de aceea este indicat ca, pana la semnatura, clientul sa se lamureasca complet ce si pentru ce semneaza.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.