Situatie critica la Spitalul Judetean Brasov

Situatie critica la Spitalul Judetean Brasov

0 55

Fereasca Sfantul sa te pocneasca boala in aceste vremuri critice. Dar sa te loveasca in asemenea hal, incat sa trebuiasca sa te internezi la Spitalul Judetean Brasov, unde criza provocata – haideti sa lasam balta criza mondiala, ca aceea nu are de a face cu spitalul – de incapaciatea guvernantilor te apropie de momant
Si iata de ce. Spitalul Judetean Brasov, dupa cate am aflat din surse sigure, mai are medicamente si materiale sanitare doar pentru cateva zile, de numarat pe degetele de la o mana, si si acestea numai pentru urgente.
Din lipsa de fonduri, si in momentul de fata se opereaza doar urgentele, iar cine vrea ingrijiri complete pot solicita o lista cu cele necesare, ca sa si le procure de prin farmacii.
Medicii cer ajutorul autoritatilor. Cadrele medicale afirma ca spitalul are bani doar pentru plata salariilor si pentru achitarea utilitatilor, insa nu si pentru medicamente ori materiale sanitare esentiale. Va imaginati, in asemenea conditii, cat de „imbelsugate” pot fi mesele oferite bolnavilor!
Din cauza acestor lipsuri, pacientii sunt in pericol. Furnizorii nu mai vor sa aprovizioneze unitatea medicala din cauza faptului ca nu si-au primit banii de anul trecut. Asa s-a ajuns ca, in vara, Spitalul Judetean Brasov sa aiba datorii de peste noua miliarde de lei vechi sau 900.000 lei normali.
In acest timp cei care au jupuit tara stau si se cearta pe maluri dambovitene, cu burta si buzunarele pline. Sa nu iei bisturiul si sa le aplici buzunare in piele?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.