Situatie critica la Ambulanta Brasov

Situatie critica la Ambulanta Brasov

0 80

Ambulanta Brasov se afla intr-o situatie critica, nu atat din cauza dotarilor tehnice – auto, aparatura etc. – ci datorita lipsei de personal.


Astfel, Ambulanta Brasov se confrunta cu posturi de medici neacoperite, in loc de 40 de medici functionand doar 17. Cam aceeasi situatie se regaseste si in randul asistentilor.


Medicul Reka Lazar subliniaza ca, pentru munca in cadrul Ambulantei, ca medic, iti trebuie mult spirit de sacrificiu, putere si dragoste pentru aceasta munca.De aceea nici nu prea se inghesuie tinerii absolventi la concursurile pentru ocuparea posturilor din acest sector, caci munca este grea, implicand multa responsabilitate in orientarea rapida cand este vorba de diagnostic si, mai ales din cauza insuficientei personalului, impunerea la renuntarea unei vieti personale normale, cum ar fi plecari in concediu si insasi viata intr-o familie. Deasemenea si salariile sunt mici fata de munca depusa, iar medicii de aici traiesc doar din el, fara alte venituri colaterale.


Asistentul Rares Cristea arata ca, mai ales datorita lipei de personal, se instaureaza o oboseala crunta in organism, asa incat, dupa serviciu,nu-ti mai vine sa faci nimic. In plus, asistentii trebuie sa calce uneori legea, care nu le permite sa aplice vreo medicatie decat cu acordul medicului, iar cand pleaca fara medic sunt obligati sa ia legatura telefonica cu acestia pentru a primi aprobari sau sfaturi oficiale, chiar daca si ei stiu ce au de facut, insa nu intotdeauna pot gasi pe aceasta cale vreun medic. Si el subliniaza salariile mici fata de munca depusa.


Iata cateva aspecte care ar trebui sa ne faca sa gandim de trei ori inainte de a apela 112, mai ales daca este vorba de vreo gluma tampita.


Sa speram ca, printr-o suplimentare de fonduri, situatia se va imbunatati considerabil.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.