Sinodul Mitropolitan Cluj impotriva sistemului biometric

Sinodul Mitropolitan Cluj impotriva sistemului biometric

0 138

Biserica incearca sa arate, inca o data, ca este una dintre marile puteri in stat. Conform citynews.ro, Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului nu sunt de acord cu sistemul biometric. In acest sens, se face apel la presedintele Traian Basescu pentru a interzice introducerea acestui tip de sistem de supraveghere. Preotii ardeleni considera acest sistem un atentat la libertatea constitutionala si la viata privata.
„Acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea si intimitatea oamenilor, drepturi consfintite nu numai de legile civile, ci si de normele religioase. E ca si cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei”, se arata in comunicatul Mitropoliei, de dupa sedinta din 19 februarie 2009.
Acelasi Sinod contesta implicit faptul ca hotararea nu a fost precedata de o dezbatere publica. Duhovnicii nu sunt multumiti de argumentul ca acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea si urmarirea delincventilor. Preotii continua sa considere introducerea acestui sistem ca fiind o ofensa la adresa intregului popor roman.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.