Simularea tehnica a tezelor cu subiect unic, fara elevi

Simularea tehnica a tezelor cu subiect unic, fara elevi

0 215

Ministerul Educatiei organizeaza, in 18 aprilie, simularea transmiterii electronice testelor pentru tezele cu subiect unic la matematica, clasa a VII-a, actualul ministru al Educatiei Cercetarii si Tinereturlui, Cristian Adomnitei, preferand sa pastreze neschimbat calendarul privind tezele cu subiect unic, asa cum a fost stabilit de catre predecesorul sau. Simularea tehnica va fi realizeaza in 30 la suta din unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi de clasa a VII-a. La aceasta „repetitie” nu vor participa elevi, iar testele nu vor fi cele pregatite pentru teza cu subiect unic.


La nivelul fiecarui inspectorat scolar va fi constituita o comisie care va stabili lista cu unitati scolare incluse in simularea tehnica a transmiterii subiectelor, insa vor avea prioritate acele scoli la care accesul este dificil sau care se afla la distanta mare de resedinta de judet. Dupa ce vor intra in posesia variantei de subiect, membrii comisiei o vor distribui in conditii de securitate catre unitatile scolare participante la simulare.


Inspectoratele Scolare Judetene si cel al Municipiului Bucuresti raspund, pe durata derularii tezelor, de securitatea si confidentialitatea subiectelor din momentul in care le primesc si pana acestea ajung in scoli. Dupa incheierea simularii, fiecare inspectorat va colecta si centraliza informatii de la fiecare scoala participanta pe care le va pune la dispozitia Ministerului Educatiei, sub forma unui raport sintetic.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.