Simona Halep a câștigat titlul la Roma!

Simona Halep a câștigat titlul la Roma!

0 59

Simona Halep a câștigat titlul la WTA Roma, după ce Karolina Pliskova a abandonat la scorul 6-0, 2-1 pentru româncă. Este cel de-al treilea titlu consecutiv pentru jucătoarea din România, dar și cel mai prețios dintre toate și, totodată, primul câștigat în capitala Italiei. În primul set, Simona s-a impus categoric, cu 6-6. Apoi, Pliskova a chemat fizioterapeutul, însă, chiar dacă a mai tras de ea, nu a mai reușit să continue, în momentul când Simona conducea cu 2-1, în setul secund. Cu toată această întâmplare din finală, Simonei i se cuvin toate felicitările, iar meritul ei nu scade niciun moment, chiar dacă adversara a abandonat. De altfel, Halep a jucat finala în…semifinală, atunci când a luptat mult și cu folos să treacă de Muguruza.

Turneul de la Roma îi va aduce Simonei Halep o sumă importantă în cont: 205.190 de euro. Simona Halep poate urca pe primul loc în clasamentul WTA dacă va câștiga și titlul la Roland Garros 2020.

Cu punctele câștigate în acest an, Simona Halep ajunge la 7255 de puncte în clasamentul WTA. Rămâne pe locul 2, dar se apropie de liderul Ashleigh Barty. Pe care poate să o și depășească, mai ales că jucătoarea din Australia a decis să nu mai joace în circuit în 2020. Dacă va reuși să câștige și Roland Garros, Simona Halep va fi liderul clasamentului mondial.

Simona Halep pornește ca favorită numărul 1 la Roland Garros 2020, turneu care va lua startul la finalul acestei săptămâni. Mai multe jucătoare de top au decis să se retragă de la Paris, printre care Ashleigh Barty, deținătoarea trofeului sau Naomi Osaka, învingătoarea de la US Open.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.