SIF Transilvania vrea un million de euro pentru partea din IAR Ghimbav

SIF Transilvania vrea un million de euro pentru partea din IAR Ghimbav

0 96

In scandalul legat de activele IAR Ghimbav, societate cu profit si de interes strategig, dar sugrumata cu interes de stat, actionarul minoritar SIF TRansilvania doreste in schimbul actunilor la producatorul brasovean de aeronave titluri la compania Transgaz. Asta dupa ce Ministerul Economiei a refuzat sa ia in discutie cedarea unor titluri la Petrom, Transelectrica sau Oil Terminal
Actiuni in valoare de zece milioane de lei vor micii actionari de la compania IAR Ghimbav in schimbul titlurilor pe care le detin la compania brasoveana. Fostul pesedist, actualmente pedelist Lucian Ionescu, directorul Directiei Portofoliu al societatii SIF Transilvania, a declarat, conform BZB, ca societatea va face o noua adresa catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri pentru a primi un raspuns la solicitarea privind schimbul de actiuni. „Noi am vrut acttuni la Petrom, dar cei de la minister ne-au spus ca lansasera deja proiectul de vanzare a detinerilor statului pe bursa si am fi incurcat procesul. Ceilalti actionari voiau actiuni la Oil Terminat si la Transelectrica, dar s-au lovit de aceeasi problema, asa ca in cele din urma am decis sa solicitam actiuni la Transgaz. Noi, SIF Transilvania, am evaluat actiunile pe care le detinem la IAR Ghimbav la un milion de euro”, a mai spus Ionescu.
„Prin cedarea halei montaj, IAR Ghimbav va ramane fara obiectul de activitate, iar potrivit Legii 31, privind societatile comerciale, micii actionari au dreptul sa se retraga si sa fie despagubiti la adevarata valoare”, a mai spus sursa vcitata. Acesta a fost si motivul pentru care SIF Transilvania si un fond de investitii – MEI Roemenie en Bulgajije – au reusit suspendarea in instanta a aplicarii hotararii AGA din iunie 2010 privind cedarea activelor IAR Ghimbav catre Eurocopter Romania. Amintim ca atunci terenurile, cladirile, mijloacele fixe, pregatirile de fabricatie si documentatia tehnica aferenta activitatilor de MRO pentru elicopterele IAR 316 B Alouette III si IAR 330 Puma cedate Eurocopter prin aceasta decizie AGA au fost evaluate la 3.533.000 euro si cedata gratuit Eurocopter de Guvernul Boc.

Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.