Sibiul se afla in plina dezvoltare economica

Sibiul se afla in plina dezvoltare economica

0 53

Sibiul a stiut sa profite in plin dupa titulatura pe care a avut-o anul trecut, si anume, aceea de Capitala Culturala Europeana, motiv pentru care se afla in continuare in plina dezvoltare economica.
Pentru a face publice progresele inregistrate de orasul ardelean, municipalitatea a decis editarea unei brosuri care sa prezinte pe scurt evolutia muncipiului din punct de vedere economic avand ca punct de referinta anul 2000, an in care au fost puse bazele cresterii viitoare.
Beneficiind de o pozitionare foarte buna din punct de vedere al traficului rutier si cu un remarcabil potential de dezvoltare economica Sibiul a constituit terenul propice pentru dezvoltatea mai multor domenii economice, de la industria automobilelor, la confectiile textile, pana la servicii si turismul cultural.
Astfel, conform statisticilor, in Sibiu sunt inregistrati peste 50% din agentii economici din judet, iar gradul de ocupare al fortei de munca este printre cele mai ridicate din tara, Sibiul avand o rata a somajului care tinde spre zero.
Atragerea investitiilor straine si firmele profitabile din oras au contribuit semnificativ la cresterea bugetului local. Din anul 2000, bugetul Primaria Municipiului Sibiu a crescut de peste 14 ori, fara ca municipalitatea sa majoreze taxele si impozitele platite de sibieni, ci doar ajustandu-le cu rata inflatiei.
De asemenea, brosura prezinta anul 2007 ca an de referinta pentru dezvoltarea si cresterea vizibilitatii Sibiului, datorita statutului de Capitala Culturala Europeana pe care l-a detinut in acest an.
Impactul Programului Sibiu CCE 2007 in randul agentilor economici din Sibiu a fost foarte mare. Acesta a influentat in mod pozitiv profitabilitatea a peste 75% din firmele sibiene, acestea raportand o crestere semnificativa a profitului. Cel mai mare impact asupra afacerilor s-a inregistrat in domeniul hotelurilor si pensiunilor, cu o balanta neta de 80% a cresterii profitabilitatii, tour-operatorilor si domeniului transporturilor.
„Brosura este un instrument util atat in demersurile municipalitatii de a atrage investitori cat si pentru turismul de afaceri. Cel care consulta brosura isi va putea forma o imagine generala cu privire la gradul de dezvoltare economica a Sibiului”, a declarat primarul Klaus Iohannis, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul primariei Sibiului.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.