Sibiul a fost premiat pentru parcari

Sibiul a fost premiat pentru parcari

0 135

Orasul Sibiu a fost premiat in cadrul unei ceremonii care a avut loc in perioada 9 – 11 noiembrie in Bologna, Italia, pentru studiul de caz intitulat „Sistemul de parcare in centrul istoric al Sibiului.” Acest studiul de caz a fost postat de municipalitatea sibiana pe site-ul ELTIS iar echipa de specialisti care a analizat acest studiu de caz a decis sa premieze Sibiul, chiar daca nu este un oras membru al organizatiei CIVITAS.
CIVITAS functioneaza sub patronajul Uniunii Europene si are ca scop crearea unui mediu productiv in care orase europene pot face schimb de experienta in scopul unui transport mai bun si nepoluant in orase. Un numar de 36 de orase europene fac parte din aceasta retea si primesc sprijin financiar pentru proiectele pe care le concep.
In cadrul ceremoniei au fost premiate orasele La Rochelle din Franta, Piacenza din Italia si Graz din Austria. Reprezentantii CIVITAS (CIty-VITAlity-Sustainability, adica mentinerea vitalitatii oraselor) au fost foarte impresionati de studiul de caz postat de orasul Sibiu si de aceea au tinut sa acorde o distinctie pentru modul in care municipalitatea a organizat centrul istoric, parcarile zonale si sistemul de circulatie pe strazi cu sens unic.
Premiul a fost inmanat de catre Marcel Rommerts, Administrator Principal al Comisiei Europene, in cadrul Departamentului General pentru Energie si Transport din Bruxelles, Belgia. Din partea Sibiului premiul a fost acceptat de domnul Ilie Cretu, director al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat al Municipiului Sibiu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.