Sibiu: Primul spectacol cu snowmobile

Sibiu: Primul spectacol cu snowmobile

0 151

Mii de sibieni s-au bucurat vineri seara, de primul spectacol de free style cu snowmobile, care a avut loc in Piata Mare din oras, unde recordmanul mondial la saritura in lungime cu snowmobilul, Ross Mercer si Jura Saviozzi au zburat cu snowmobilele peste public.
Dupa Moscova, Sibiul a fost al doilea oras est-european care a gazduit un spectacol de free style cu snowmobile. La fel ca in Rusia, rolul principal l-a avut Ross Mercer.
„Conditiile sunt foarte bune pentru show-ul pe care il vom face in aceasta seara aici. Daca tot am venit aici, am decis sa nu evoluam doar in show-ul de free style, ci si sa concuram in raliul Red Bull 1000 Trails. Abia astept sa vad cum sunt muntii din Romania”, a declarat canadianul Ross Mercer.
Un numar de 86 de „rideri” si-au incalzit motoarele in Prologul care stabileste ordinea de start a celei de-a treia editii a Red Bull 1000 Trails. Cei mai rapizi la categoria Profi au fost membrii echipei slovace „Ski&Sea Racing Team”, Marko Jager si Miha Spindler. La categoria „amatori” cei care vor deschide duminica traseul sunt romanii din echipa „Crazy Bastards”: Bogdan Preda si Sorin Chebac.
Sambata s-a dat startul in competitia propriu-zisa care se desfasoara in Muntii Cindrel si Lotrului pe o distanta de peste 250 de km. Dupa ce au pornit dimineata, la 7,30, „rideri” de la ambele categorii sunt asteptati sa ajunga in Voineasa in jurul pranzului. Red Bull 1000 Trails este insa o competitie dura, care ii va penaliza pe cei care nu stiu sa navigheze chiar din primii zeci de kilometri ai primei zile.
Daca la inceputul saptamanii pilotii isi faceau probleme din cauza zapezii, sambata in timpul Prologului, in Muntii Cindrel a inceput sa ninga, astfel incat intreg traseul va fi acoperit de zapada proaspata.
Romeo Duicu („Vectra Racing Team”, pozitie la startul raliului 22 – clasa Porfi) a declarat ca abia asteapta sa concureze pe zapada.
„Am concurat anul acesta in Atacama, cand am fost in Dakar, insa abia asteptam sa vin acasa sa merg pe zapada. Snowmobilul este o pasiune de a mea si trebuia sa vin la Red Bull 1000 Trails chiar daca am venit doar de placere si nu am un obiectiv in ceea ce priveste clasarea de la final”, a declarat Romeo Duicu.
La competitia de snowmobile mai concureaza Romeo Dunca cu fiul sau, Cristian de doar 14 ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.