Sibiu: 3 milioane de euro pentru Muzeul Astra

Sibiu: 3 milioane de euro pentru Muzeul Astra

0 64

Muzeul Astra din Sibiu a intrat in vizorul Uniunii Europene care ofera bani grei pentru pastrarea traditiilor si diversitatii europene in unitate.
Muzeul Astra ar putea primi trei milioane de euro sub forma unor fonduri europene nerambursabile pentru proiectul “Conservarea si valorificarea patrimoniului etnografic din Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra din Dumbrava Sibiului”.
Fondurile ar transforma in acest fel Muzeul Astra in cel mai modern centru de conservare din Romania.
Pana in martie 2009, proiectul depus a trecut de mai multe etape, precum verificarea actelor, a solicitantului, si a fost deja inspectat de reprezentantii de la Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.
In cazul in care banii vor fi aprobati, in cadrul Muzeului Astra se va realiza un centru de conservare, care sa gazduiasca patrimoniul din muzeu si cele peste 20.000 de obiecte.
De asemenea, reprezentantii muzeului doresc ca, in cadrul Dumbravei Sibiului, sa fie deschis si un centru de pregatire pentru cei care vor dori sa devina conservatori si restauratori.
De asemenea, se urmareste restaurarea a 45 de piese din colectia de mobilier pictat si reconstructia unor monumente in cadrul muzeului in aer liber.
Valoarea totala a proiectului se ridica la 3.239.351 de euro, contributia muzeului, de 15,8% din valoarea totala eligibila, fiind sustinuta de catre Consiliul Judetean Sibiu printr-o hotarare adoptata in 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.