Si totusi Berceanu scoate pistolul

Si totusi Berceanu scoate pistolul

0 122

Desi ieri dimineata ar fi trebuit, asa cum anuntau unii minstrii pedelisti, printre care si Berceanu, ca in sedinta Coalitiei sa se discute despre cazurile unor ministri care ar fi încalcat protocolul prin declaratiile dure legate de unele masuri ale Guvernului, in speta minisdtri din partea PSD, acest lucru nu s-a intamplat.

Vicepremierul Dan Nica a precizat, in declaratia de presa data dupa incheierea reuniunii PDL – PSD, ca subiectele au fost cu totul altele, legate de legea salarizarii, strategia energetica si situatia economica. Nica a mai precizat ca declaratiile belicoase facute de unii ministrii PD-L din Guvern, la sfarsitul saptamanii trecute, ca „au fost doar un test pentru media ca sa se vada daca aceasta are simtul umorului.”
Ce busuioc vrea sa dreaga Dan Nica se poate banui, dar atunci social democratii se pun intr-o stare deplorabila de catelandri care fac slus stapanului pentru a primi osul din plastic cu care sa se joace
Declaratia lui Nica contravine celor spuse public de Berceanu si Blaga, care au cerut pedepsirea ministrilor „guralivi” si chiar plecarea PSD -ului de la guvernare.
Berceanu il ataca pe Nita si din alte motive. Astfel ministrul Transporturilor a declarat ca un caz concret de atac la cele hotarate in cadrul coalitiei este cel al ministrului IMM-urilor, Constantin Nita. Radu Berceanu a mai precizat ca in cadrul coalitiei au mai fost discutii despre comportamentul public al unor membri PSD, in special al ministrilor, ca asta ii doare pe democratii liberali, nesupunerea neconditionata.
„Cei care fac parte din Guvern, in conformitate cu protocolul semnat si de unii, si de altii, au anumite reguli si anumite limite. Si aici sunt vreo doi, in primul rand dl Nita, care au depasit clar litera protocolului, care-i scrisa si semnata”, a afirmat Berceanu, la finele saptamanii trecute.
Berceanu a invocat chiar prevederile constitutionale, care fac trimitere la solidaritatea guvernamentala. El a declarat ca premierul a dat unor ministri un ultimatum, revenind apoi asupra declaratiei si spunand ca un singur ministru, Nita, a fost somat sa isi modereze pozitia.
De fapt, Berceanu l-a atact pe Nita din cu totul alte motive. Nita a pledat insistent pentru construirea Aeroportului International Braºov – Ghimbav si l-a atacat pe Berceanu, caruia i-a reprosat public ca s-a opus si se opune din rasputeri acestei investitii vitale pentru Brasov, stiuta calda amicitie care domneste intre ministrul Berceanu si primarul Brasovului, George Scripcaru.
Iata si ce a declarat, de fapt, Nita. El a anuntat vineri, 8 mai, ca va propune anularea impozitului minim atunci cand se va discuta proiectia bugetara pentru anul 2010, numai in conditiile unor preformante economice si daca veniturile bugetare vor permite acest lucru. Deci nimica iesit din comun sau anti-coalitie. Dar cazul seamana cu arestarea lui Becali, caruia, pana sa i se fure masina cu toate urmarile, nu i se putea gasi nimic concret ca sa fie infundat.
Nita a mai declarat ca pozitia sa nu contravine deciziilor Guvernului si ca nu a cerut niciodata eliminirea neconditionata a impozitului forfetar. Si uite cum boii nu trag uniform, iar oistea carului sta sa se rupa. Pe cand evenimentul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.