Si Sibiul are mocanita lui

Si Sibiul are mocanita lui

0 87

Sibiul face ce face si se reinventeaza din punct de vedere turistic. Ultima inovatie turistica a celor din judetul vecin este reinvierea mocanitei Sibiu-Agnita. Aceasta decizie este vazuta de locuitorii Vaii Hartibaciului ca una din marile sanse de resuscitare economica a zonei de nord-est a judetului, cu ajutorul turismului.
Primele incercari de reinviere a traditiei mocanitei de pe Valea Hartibaciului dateaza din 2006. Atunci, Fundatia Mihai Eminescu, a printului Charles a finantat un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea liniei cu ecartament ingust. Intre timp, Asociatia Valea Hartibaciului a obtinut recent in concesiune pe 25 de ani linia de cale ferata, din care lipsesc insa circa 200 de metri intre Benesti si Altana si urmeaza sa faca un nou studiu de fezabilitate actualizat dupa necesit??ile actuale, pentru a solicita finantarea proiectului, la Agentia de Dezvoltare Regionala.
Potrivit lui Radu Curcean, primarul Agnitei, proiectul ar putea avea sanse de reusita daca se implica in el si autoritatile locale din Sibiu, de la care asteapta un raspuns oficial. Primordial pentru asociatie la ora actuala este salvarea vagoanelor mocanitei de la Sibiu, care au fost cumparate la licitatie de Remat Cluj si sunt pe cale de a fi dezmembrate si valorificate ca fier vechi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.