Si PD s-ar putea retrage de la guvernare

Si PD s-ar putea retrage de la guvernare

0 261

PD ameninta ca o va lua pe urmele conservatorilor daca premierul nu va da curs oferttei propuse. Democratii i-au propus lui Calin Popescu Tariceanu sa fie premier pentru inca doi ani, in cazul unor alegeri anticipate, iar daca PNL va refuza aceasta propunere, PD s-ar putea retrage din Guvern, au declarat surse din PD.


„Daca Tariceanu va fi de acord cu anticipatele, tot el ar fi viitorul premier, cu un mandat de doi ani, dupa care seful Guvernului ar putea fi un democrat”, au precizat sursele. Acestea au aratat ca, dupa alegerile anticipate, viitoarea Coalitie de guvernamant ar putea fi formata din PD, PNL, carora li se va alatura gruparea Stolojan.


„Platforma liberala va trece de baremul de 5%, impus de lege pentru intrarea in Parlament. Fie ca platformistii vor fi reprimiti in PNL, fie ca vor candida separat, ei trebuie sa fie un sprijin pentru viitorul posibil guvern alcatuit dupa anticipate”, au mentionat sursele din PD.


Acestea au completat ca, daca se vor accepta aceste sugestii, viitorul Guvern va avea fi sustinut de o majoritate confortabila in Parlament, cu voturile UDMR sau ale unei parti din actuala opozitie democrata.


Potrivit democratilor, in cazul in care premierul nu va renunta la functie, iar PNL nu va accepta organizarea alegerilor anticipate, PD s-ar putea retrage din Guvern. In acest caz, Executivul nu va mai avea decat o vaga sustinere parlamentara si, printr-un joc democratic, se va ajunge tot la anticipate, „numai ca partenerul PD nu va mai fi PNL”.

Sursele democrate au mai spus ca premierul le-ar fi replicat liderilor PD ca, indiferent daca el personal ar fi sau nu de acord cu anticipatele, decizia apartine, pana la urma, parlamentarilor, care ar putea sa nu voteze caderile succesive ale Guvernului, de teama ca nu se vor mai regasi pe viitoarele liste electorale si isi vor pierde functiile. „PNL are resursele necesare sa isi rezolve toate problemele interne. Suntem convinsi ca actualii lideri liberali isi vor da seama ca, dupa ce Romania va adera la UE, este nevoie si de un guvern, dar si de un parlament nou. Acum tara functioneaza politic la nivel de avarie”, au conchis democratii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.