Si mistretii se asomeaza, nu-i asa?

Si mistretii se asomeaza, nu-i asa?

0 71

Si mistretii se asomeaza, nu-i asa?


La o saptamana buna dupa ce porcul din batatura, prefacut in cotlete si jumari, a alunecat pe gatul romanilor, impins de vinuri vartoase, e cam inoportun sa te mai intrebi despre cum a decedat bietul animal. Mai ales ca, imediat dupa Anul Nou, presa mioritica a vuit de vesti bune dinspre Uniunea Europeana la adresa taranului roman si a porcariilor pe care ele creste in ograda. Dupa ce implementarea asomarii in randul macelarilor de la noi a dat gres nu neaparat din cauze de mentalitate cat mai ales din motive de costuri, peizanii s-au trezit cu alte pricini de veselie. Ziarele s-au inghesuit sa reproduca spusele ministrului Agriculturii Ciolos, potrivit caruia produsele obtinute in gospodariile rurale vor continua sa se vanda liber in piete, fara sa fie nevoie de inscrierea si verificarea lor de catre veterinari.


Facand exces de zel, mai multe publicatii au scris abuziv si despre pasuirea cu inca un an – pana la 1 ianuarie 2009 – a practicilor sangeroase de ucidere a godacului. Oficialii europeni responsabili de ramura de traditii au trimis insa o replica autoritatilor romane, infirmand varianta jurnalistilor, pe care au taxat-o drept pura scorneala.


E clar ca europenii astia rai si fara pic de intelegere nu s-au numarat printre stabii invitati de magnatul Tiriac la masacrare de mistreti pe latifundiile tenismanului de la Balc. Pe grangurii adusi in Romania cu avioane ultrarapide si masini sofisticate in scop de dezmat cinegetic nu i-a intrebat nimeni daca au asomat porcul (mistret, ce-i drept) inainte de a-l umple de plumb.


?


Vifor Rotar


?


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.