Si cu banii luati si cu apa oprita

Si cu banii luati si cu apa oprita

0 196


Distrigaz Sud a oprit furnizarea gazului la mai multe centrale termice de cartier, datorita datoriilor CET catre Distrigaz. Numai ca masura s-a dovedit luata la deruta. Sunt asociatii care au datoriile achitate la zi si totusi furnizarea apei calde este sistata de o saptamana, intrucat centralele furnizoare au fost decuplate de la gazul metan. In aceasta situatie este CT 65 Astra, unde gazul a fost taiat abuziv, intrucat asociatia deservita nu are niciun leu datorie. Ba culmea e ca oamenilor li se solicita si plata unui fond de rulment.

In aceste conditii, locatarii unora dintre blocuri au facut sesizari la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului iar Asociatia de locatari a dat CET in judecata. Insa un verdict din partea OJPC ori o sentinta obtinuta poeste cateva luni nu tin de cald, iar vremea rece se apropie. Deja, pentru aceia care nu sunt desistati de la gaz, motivat sau nu, incepand cu aceasta saptamana incepe si furnizarea agentului termic, chiar daca temperaturile nu au atins cotele minimale prevazute de lege , respectiv sub plus 10 grade Celsius, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 – 6.00.


Reprezentantii CET sustin ca nu mai pot amana furnizarea de agent termic, intrucat CET Brasov, functionand in cogenerare (produce atat agent termic, cat si energie electrica), este obligata sa respecte contractul incheiat pentru furnizarea de energie electrica in Sistemul National, reluand activitatea din aceasta data.


Asadar in timp ce unii nu vor avea nici apa calda nici caldura chiar daca au platit, altii vor avea caldura cu sila, fiind obligati sa plateasca si ce nu le trebuie, situatia fiind dramatica in cazul blocurilor fara repartitoare si contoare de scara. Cei care totusi nu doresc deocamdata agent termic, ori doresc un anumit program de furnizare, pot depune cereri in numele Asociatiei de locatari, conditia fiind ca toti membrii asociatiei sa fie de acord cu solicitarea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.