Si BERD s-a oferit sa finanteze aeroportul!

Si BERD s-a oferit sa finanteze aeroportul!

0 92

Dupa cum se vede nu criza financiara sta in calea aeroportului, ci lipsa de viziune a unor reprezentanti ai autoritatilor centrale. Am fi crezut ca haosul financiar este de natura sa descurajeze bancile si investitorii, dar nu este deloc asa. Singura problema a investitorilor este o participare cat mai consistenta la aceasta afacere, care este un pe termen lung. Ultima oferta de finantare a venit de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, dovada ca investitia prezinta interes si ca este viabila. BERD nu da bani pentru orice. Anuntul privind posibila finantare de catre BERD a aeroportului a fost facut de Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. El a mai adaugat ca nevotarea Ordonantei de atribuire a terenului ar fi o nebunie. In acelasi context s-a exprimat si coordonatorul proiectului, Iancu Vespasian Augustin, care, de asemenea, cred ca un vot negativ al Parlamentului ar fi inoportun, in conditiile in care s-au demarat lucrarile la infrastructura si s-au obtinut toate avizele necesare (si nu sunt putine).
La demersul autoritatilor judetene s-au alaturat personalitati ale vietii publice, universitari, oameni de afaceri, cadre militare si numerosi oameni simpli, care au semnat o petitie pentru realizarea aeroportului.
Deci vrem aeroport si daca Parlamentarii nu inteleg asta, ar fi bine sa ne ocoleasca de tot, n-au decat sa-si petreaca week-endurile la Craiova, nu suntem parcul lor de distractii si de conferinte pe bani publici! Daca ei nu ne vor, nici noi nu-I mai vrem!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.