Si Basescu isi trage drepturi noi

Si Basescu isi trage drepturi noi

0 78

Exista un raport al Comisiei prezidentiale pentru modificarea Constitutiei,care a fost tinut secret de catre Administratia Prezidentiala pana acum, ca s-au mai linistit apele si pecinginea pedelista este in plin avant de extindere si de pus mana pe fraiele tarii – pesedistii sunt in pierdere evidenta – cu toate ca raportul a fost intocmit prin luna noiembrie 2008, asteptand doar rezultatul scrutinului, caci pe vremea intocmirii sale partidul presedintelui se afla in Opozitie, iar daca proiectul din raport ar fi fost bagat in discutie, Basescu ar fi luat-o peste bot.
Asa insa, raportul va fi dat citirii pe 14 ianuarie. Pana atunci insa, el a fost trimis spre studiere mai multor organizatii non-guvernamentale, reprezentand asa-zisa societate civila, apolitic pusa pe capatuiala politica si mai ales economica. Multi nu se simt reprezentati de ele pentru ca pot fi considerate sforile dintre papusar si papusi.
Despre acest raport, Traian Basescu spune ca nu a vrut sa-l faca public inaintea alegerilor parlamentare pentru a nu influenta rezultatul acestora, cu toate ca raportul se vrea doar un document tehnic, fara nuante politice, fiind redactat de specialisti in drept constitutional sub conducerea prof. Ioan Stanomir. Nimic personal cu acesti specialisti, pe care nici nu-i cunosc si de care nici nu am auzit vreodata. In schimb am aflat ca adevaratii specialisti, in toate domeniile, cei renumiti si recunoscuti, au tot parasit sandramaua Cotroceni, de prevedere sa nu se duca la fund impreuna cu ea.
Oficial, Basescu declara ca la sfarsitul lui noiembrie a cerut comisiei sa nu transforme Romania in republica prezidentiala, dar neoficial se cam banuieste ce a discutat cu membrii ei cand i-a chemat, prin diferitele debarale cotroceniste, la sfat de taina, punandu-le in mana maturile si carpele dorite de el.
In schimb el sustine ca este nevoie de un mecanism pe care seful statului sa-l poata folosi pentru deblocarea unor crize, el putand astfel declara drept criza orice moment nu convine muschilor intereselor sale. Cu alte cuvinte, el nu mai baga in ma-sa direct si popular, ci introduce, mai elegant, in organul de reproducere etc.
Basescu nu cere sa poata mai mult decat „ori sa poata (presedintele, n.a.) dizolva Parlamentul, ori Guvernul, una din doua, nu trebuie mai mult.”
Pai chiar, dizolva ce (nu) ii convine !
Basescu mai declara ca, intr-o situatie de criza, Legislativul sau Executivul nu trebuie sa „isi tarasca mandatul pana la final”, iar cineva trebuie sa-si asume „riscul formidabil” de a declansa alegeri anticipate.
Unele surse spun ca raportul va fi prezentat de prof. Ioan Stanomir insusi, Basescu indemnand doar prin prezenta la dezbateri, daca este cazul. Ii da mana in contextul actual, el putand, prin adoptarea raportului, sa previna orice tentativa de demitere a sa, pe cale constitutionala.
Adaugati la astea si pozitia dobandita de Elena Udrea, si aveti in fata perspectiva unei noi dictaturi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.