Sfecla rosie si hipertensiunea arteriala

Sfecla rosie si hipertensiunea arteriala

0 92

Sucul de sfecla rosie, bogat in nitrati, are efecte benefice in cazul pacientilor suferind de hipertensiune arteriala, potrivit unui studiu publicat in revista medicala americana Hypertension, informeaza bbc.co.uk.
Autorii acestui studiu au remarcat o scadere a tensiunii arteriale in cazul persoanelor suferind de hipertensiune, intr-un interval de 24 de ore, dupa ce acestea au baut suc de sfecla rosie.
Concluziile acestui studiu sugereaza faptul ca medicii vor putea beneficia, in viitorul apropiat, de o abordare „naturala” pentru a pune la punct noi terapii de scadere a tensiunii arteriale.
Nitratii se gasesc in special in legume. Cercetatorii britanici afirma ca nitratii din sfecla rosie se transforma in organism in monoxid de azot. Acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de sange si mentine tensiunea arteriala la cote scazute.
Un studiu anterior a demonstrat faptul ca o cantitate de 250 de mililitri de suc de sfecla rosie consumata zilnic este suficienta pentru a scadea considerabil tensiunea arteriala.
Studiul actual a fost coordonat de Amrita Ahluwalia, profesor de farmacologie vasculara in cadrul Barts and London School of Medicine and Dentistry.
Fructele si legumele consumate zilnic au efecte benefice asupra sanatatii sistemului cardiovascular. Dintre legume, laptucile si sfecla rosie sunt cele mai indicate pentru a scadea riscul de declansare a atacurilor cerebrale, datorita cantitatilor mari de nitrati anorganici pe care le contin.
Maladiile cardiovasculare fac in fiecare an peste 110.000 de victime in Marea Britanie. Peste 25% din populatia adulta a Globului este hipertensiva, iar acest procent va ajunge la 30% in anul 2025.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.