Sfecla rosie – izvor de vitalitate in toate anotimpurile

Sfecla rosie – izvor de vitalitate in toate anotimpurile

0 142

Nu mai reprezinta niciun secret faptul ca legumele sunt o adevarata minune pentru sanatatea organismului.
Stiati ca sfecla rosie este energizanta, mineralizanta, antianemica si stimulatoare a activitatii ficatului?
In afara de faptul ca sfecla este cunoscuta pentru capacitatea ei de a reduce grasimile, este recomandata si daca suferiti de afectiuni digestive, pulmonare si hepatice. Terapeutul austriac Rudolf Breuss afirma ca sucul de sfecla rosie este unul dintre cele mai puternice remedii in tratarea leucemiei si a cancerului.
Sfecla rosie este una dintre legumele care se pot gasi cu usurinta (inclusiv in anotimpul rece de toamna-iarna) si de a carei beneficii va puteti bucura din plin. Sa vedem despre ce beneficii este vorba.
In primul rand, sfecla rosie este benefica pentru sanatatea copilului, incepand chiar din perioada intrauterina. Substantele active pe care aceasta leguma le contine protejeaza fatul de posibile mutatii.
Sfecla rosie are un continut bogat de acid folic, potasiu, mangan, fibre alimentare, vitamine (A, B, C), cupru, fier, fosfor, triptofan, iod, zinc.
Dupa usturoi, sfecla rosie este cel mai mare “depozit” de fier asimilat usor, datorita continutului ridicat de vitamina C existent in planta.
Diversii nutrienti si vitamine prezente in sfecla rosie ajuta la detoxifierea si protectia ficatulului, regleaza tensiunea arteriala si are rol de protectie cardiaca. Se stie ca ficatul este organul cu o importanta functie de reglare a toxicitatii organismului.
Indiferent de maniera in care este gatita, sfecla rosie isi pastreaza toate calitatile daca este consumata la un interval de doua ore dupa ce a fost gatita.
Desi este foarte dulce, are putine calorii, dar nu este recomandata persoanelor care sufera de diabet, deoarece zaharul continut de sfecla se absoarbe extreme de repede in organism.
Sfecla rosie este utila in tratarea altor boli si probleme de sanatate, precum amigdalita, alcoolism, anemia, bronsita, constipatia, ocluzia intestinala, varicele, hipertensiunea arteriala, aritmia, hemoroizii, menopauza, pietrele in colecist, guturaiul, paradontoza, anemia feripriva, gastrita, hepatita cronica.
Desi este o leguma atat de benefica, este bine sa nu faceti exces de suc de sfecla rosie (peste jumatate de l pe zi) deoarece poate avea si efecte negative.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.