Sfaturi utile pentru examenul de Bacalaureat (I)

Sfaturi utile pentru examenul de Bacalaureat (I)

0 165

Mai sunt exact doua saptamani pana se da startul examenului de Bacalaureat din acest an. Absolventii claselor a XII-a au intrat deja in febra pregatirilor, iar emotiile sunt din ce in ce mai mari. Prima proba a examenului, cea orala la limba si literatura romana, se va desfasura in zilele de 23-24 iunie 2008.

Pregatirea examenului
Pregatirea examenului nu inseamna doar studiu individual si testari succesive, ci si organizarea eficienta a timpului pentru odihna si relaxare si antrenament psihic pentru o atitudine pozitiva. Incearca sa-ti palnifici timpul de invatare, astfel incat sa ai in fiecare zi timp pentru relaxare. Sportul sau miscarea in aer liber sunt reconfortante dupa orele de studiu intens. Nu trebuie sa te gandesti la examen sau la materia pe care mai trebuie sa o parcurgi. In seara dinaintea examenului culca-te mai devreme ca de obicei, nu mai tarziu de 21:30.

O alimentatie sanatoasa
Un alt aspect important in obtinerea succeselor la examen este alimentatia. Organismul are nevoie de sustinere in perioadele de efort intelectual. Consumul energetic creste si ai nevoie de propriul program de alimentatie sanatoasa. Se recomanda reducerea consumului de cafea, tigari, mancaruri grele etc, in avantajul fructelor si al legumelor bogate in vitamine. In seara dinaintea examenului, nu manca mai tarziu de orele 18:00, iar mancarea sa fie usoara.
Anumite alimente va pot imbunatati gradul de concentrare, asigurandu-ti un somn linistit si lipsit de anxietati. Puterea creierului este data de energie, iar aceasta poate fi luata numai din alimentatie atunci cand sufera o cadere. Principala sursa de energie a creierului este glucoza care provine din alimentele bogate in carbohidrati cum ar fi cerealele, painea si pastele.

Starea generala
Eliminati pe cat posibil stresul suplimentar. Amanati pana dupa examen discutiile despre posibilul rezultat la examen. Adoptati o atitudine pozitiva si aveti incredere in fortele proprii. Ai invatat, esti pregatit, rezultatele la testele simulate sunt bune. Gandeste-te ca stii si ca vei rezolva perfect probele in timpul examenului.
Ia cu tine tot ceea ce crezi de cuviinta ca ai nevoie. Verifica daca ai toate actele de identitate necesare, instrumente de scris de rezerva, o sticla de apa, bani, eventual cateva bomboane sau ciocolata. Respecta regulamentul de participare la examen impus de organizatori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.