Șerban Alexianu a părăsit această lume

Șerban Alexianu a părăsit această lume

0 361

Marți a trecut în neființă ȘERBAN ALEXIANU, fiul lui GEORGE ALEXIANU, fostul guvernator al Transnistriei.
Toată viața sa ȘERBAN ALEXIANU  a dus povara moștenirii paterne: tatăl său, GEORGE ALEXIANU, a fost condamnat la moarte și executat fiind acuzat alături de mareșalul ION ANTONESCU pentru crime de război imaginare.

Cât a putut, ȘERBAN ALEXIANU, îndeosebi după 1990, s-a străduit să dovedească nevinovăția tatălui său. Mai mult decât nevinovăția: GEORGE ALEXIANU merită din plin recunoștința postumă a poporului român, pe care l-a reprezentat cu cinste și onoare într-un moment delicat și dificil al istoriei, ca guvernator al Transnistriei și responsabil pentru viața a sute de mii de evrei strămutați în Transnistria ca măsură de siguranță a guvernului.
Era vorba de evrei suspectați pentru lipsa lor de loialitate față de statul român, evrei cu simpatii comuniste, alături de români comuniști sau de țigani cu comportament anti-social. De toți aceștia GEORGE ALEXIANU a avut grijă prin aplicarea strictă atât a legilor statului, cât și a omeniei noastre românești, să străbată anii grei ai deportării. O bună parte a activității sale GEORGE ALEXIANU a dedicat-o vieții localnicilor transnistreni, români, ucraineni sau ruși, administrând în mod exemplar Transnistria dintre Nistru și Bug, cu performanțe sociale și economice care au frizat miracolul.

Moment emblematic, pe care istoricii noștri, netrebnicii noștri istorici, se feresc să-l consemneze:  la încheierea războiului, din ordinul lui Stalin, toți cei care au fost guvernatori pe teritoriul sovietic ocupat de nemți, adică toți omologii lui GEORGE ALEXIANU,  să fie judecați de cei pe care i-au guvernat, fiecare în capitala respectivă.
GEORGE ALEXIANU la Odessa. Cu consemnul că dacă guvernatorului respectiv i se aduce acuzația de abuz față de localnici, față de populație civilă, acel guvernator să fie dat morții, prin spânzurătoarea ridicată chiar în proximitatea locului în care s-a ținut judecata publică!
Au fost nouă guvernatori aduși în fața poporului! Opt dintre ei au fost dovediți că au făptuit acte de guvernare abuzivă, ilegală, și au fost pe loc executați. Unuia singur nu i s-a adus nicio acuzație incriminatoare. Zeci de martori care au depus mărturie în fața judecătorilor au fost unanimi: guvernatorul respectiv nu a comis nicio nedreptate, niciun abuz, nicio ilegalitate. Acel guvernator era românul GEORGE ALEXIANU!

SERBAN ALEXIANU: Si cu tata cum rămâne? - Istorie


A fost acela un moment de excelență românească fără egal, necunoscut până azi publicului românesc, conștiinței noastre naționale! O pagină care merită să fie prezentă în toate manualele de istorie națională! O pagină de care avem nevoie fiecare dintre noi pentru a ne întări în efortul edificării noastre sufletești ca români!
…Autoritățile sovietice nu i-au găsit nicio vină profesorului GEORGE ALEXIANU, drept care l-au trimis la București să-i decidă românii soarta! Și i-au decis-o, dar nu românii, ci iudeo-comuniștii instalați la guvernarea României: condamnarea la moarte, pentru fapte nedovedite, pentru vinovății inventate!

După 1990, ȘERBAN ALEXIANU, fiul lui GEORGE ALEXIANU, s-a străduit în toate felurile, pe toate căile, să obțină rejudecarea procesului, să se facă dreptate măcar după atâția ani. Drumurile noastre s-au intersectat și așa am ajuns să-l cunosc pe minunatul om care nu mai este printre noi!…
Când s-a organizat comisia mincinoasă de cercetare a așa zisului holocaust din Transnistria, m-am adresat acesteia atrăgându-le atenția că e de datoria lor să-l contacteze pe ȘERBAN ALEXIANU care deține documente și informații importante privind guvernarea Transnistriei în perioada 1941-1944. 
Mizerabilii n-au reacționat cum erau datori s-o facă, nu i-a interesat să afle adevărul despre guvernarea Transnistriei, falsificând adevărul și întocmind un raport final absolut rușinos. Rămas în vigoare și azi, deși contestat de toți românii care mai au demnitate de om, de român!
Am avut norocul să port multe discuții cu cel care a fost ȘERBAN ALEXIANU. Un om de-o noblețe sufletească în care am recunoscut modelul patern, al unui tată care scris o pagină aparte în istoria noastră, în Istoria Omeniei Românești. ȘERBAN ALEXIANU a fost un demn urmaș al tatălui său, GEORGE ALEXIANU, omul față de care noi, românii, suntem atât de vinovați! Vinovați suntem și față de ȘERBAN ALEXIANU. Dumnezeu să-i odihnească în pace și onor pe amândoi!

Iar nouă bunul Dumnezeu să ne dea tăria și inspirația de a repune în lumina adevărului persoana lui GEORGE ALEXIANU. Cu acest gând ne despărțim neconsolați de cel care a fost ȘERBAN ALEXIANU.

Dumnezu să ne ierte!

Ion Coja
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.