Sentorul N.V. Popa ataca in Contencios-Administrativ vanzarea Tractorul Brasov

Sentorul N.V. Popa ataca in Contencios-Administrativ vanzarea Tractorul Brasov

0 68

Senatorul liberal-democrat Nicolae Vlad Popa a depus luni la Sectia Contencios-Administrativ a Tribunalului Bucuresti o plangere prin care solicita constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare a societatii Tractorul UTB Brasov si declamarea neconstitutionalitatii OG 3 din 2007 (act normativ care amana lichidarea judiciara a mai multor societati comercioale de stat, printre care si Rulmentul si Tractorul, pana in 17 august).


Senatorul cere anularea privatizarii Tractorul, pentru ca AVAS nu vreas sa faca publice datele privind organizarea licitatiei, desfasurate in 5 iulie la uzina brasoveana, licitatiae castigata de Flavus Investitii SRL. Potrivit declartiilor lui Nicolae Vlad Popa, initiativa sa va fi sutinuta si de conducerea SIF Transilvania, societatea de investitii financiare detinand 17,15 procente din actiunile Tractorul.


De altfel, presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, s-a declarat interesat si de achizitionarea Rulmentul URB Brasov.


?


Senatorul PLD a explicat ca a luat decizia contestarii pentru ca reprezentantii AVAS nu i-au pus la dispozitie documente privind organizarea licitatiei pentru vanzarea activelor, cu toate ca formulase o solicitare oficiala in acest sens. Mai mult, N.V. Popa il acuza pe presedintele AVAS: „Teodor Atanasiu se afla in centrul unui grup de interese politice PNL-PSD, care s-a aruncat asupra starvului societatii Tractorul UTB”. ?Totusi, parlamentarul nu a precizat ce interese ar fi putut avea presedintele AVAS in afacerea de la Tractorul UTB.


?


In replica, liderul PNL Brasov, Aristotel Cancescu, acuzat la randul lui ca ar fi implicat in afacerea Tractorul, a sustinut ca nu stie ca vreo persoana din PNL sa aiba vreo legatura cu privatizarea Tractorul UTB. „Eu personal nu am fost implicat in nici un fel, desi unii au incercat sa-mi atribuie acest lucru”, a adaugat Cancescu.


De asemenea, presedintele PSD Brasov, deputatul Constantin Nita, a dclart: „Nu stiu la ce se refera dl. senator N.V. Popa, dar daca are informatii, sa le faca publice”.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.