Sensurile giratorii – prioritare la Brasov

Sensurile giratorii – prioritare la Brasov

0 68

Infrastructura din Brasov este intr-o continua transformare. Mare parte din bugetul municipalitatii va fi alocata acestui tip de lucrari menite sa faciliteze accesul dintr-o zona in alta a orasului si sa „usureze” drumul soferilor brasoveni.
Bugetul Brasovului pe 2011, care va fi de aproximativ 180 de milioane de lei, dupa cum previzioneaza edilii. Cel mai important proiect, care va demara anul acesta, este tronsonul III al centurii ocolitoare a Brasovului, care va scoate tot traficul greu din oras.
Pe lista de investitii se afla si realizarea pasajului peste calea ferata in zona strazii Independentei. Valoarea lucrarilor este de 23,68 milioane lei, din care 18,75 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile.
Se intentioneaza ralizarea unei legaturi rutiere directe intre cartierele Tractorul si Triaj, dar si intre cartierul Noua si strada Crinului, printr-o noua artera, ce va trece pe sub podul de la Selgros.
De asemenea, sensurile giratorii din oras s-au dovedit a fi extrem de eficiente, motiv pentru care edilii au decis desfiintarea si ultimelor redute de semfoare localizate la intersectiile Harmanului cu Vlahuta si Gemenii.
In 2011 va continua si programul de reabilitare strazi mai ales in zonele De Mijloc, dar si Crisan, Dobrogei sau Traian.
Un ultim punct, dar nu cel din urma, de pe agenda de lucru a municipalitatii in ceea ce priveste „transformarea” infrastructurii orasului de sub Tampa il constituie modernizarea Pietii Unirii, asteptata de riverani de ceva vrem.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.